THROWBACK KOLEKSI HEADER BLOG DAHULU

Sunday, November 29, 2020

 Assalamualaikum dan hai semua. 😊

Entry malam ini mengenai kenangan blog Eza dulu-dulu. Kita mengimbau kembali pada tahun 2011. Masa ni Eza masih study diploma dekat UiTM dihatiku πŸ˜‰. Header blog penting bagi Eza sebab ianya merupakan pandangan pertama (first impression) pembaca kepada pemilik blog. 

Nak dijadikan cerita, banyak kali jugak la Eza tukar-tukar header pada zaman itu. Dari tema warna oren ke hitam putih dan sebagainya. Dalam dunia blogging ni kena berani try and error. Sebab Eza rasa takda orang kisah pun design blog kita macam mana, yang paling utama sejuk mata kita sendiri yang memandangnya πŸ‘€. Setuju tak?

Eza felt very thankful kepada blogger yang sangat baik hati pada ketika itu sehingga sudi design header blog Eza secara percuma mahupun berbayar. Semuanya Eza kenang hingga ke tahun 2020 dan insyaAllah selamanya 😊.


Pertama [1]:

Terima kasih kepada blogger Geekzster's world atas header free ini.

Kedua [2]:


Terima kasih kepada blogger Nurulain1101 atas design header ini. 


Ketiga [3]:

Header ketiga ni Eza dah tak ingat siapa yang tolong buatkan. Haha, dulu muda remaja suka buat DUCK FACE πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚. Well, dulu kini dan selamanya memang kena confident ya walaupun segan jugak dibuatnya πŸ‘€. 

Namun, semua ini adalah kenangan. Kenangan yang begitu bermakna. Tidak semua kenangan perlu dilupakan. Ada pahit dan ada yang manis. Kenangan pahit kita kena belajar melepaskan perlahan-lahan dan bersikap memaafkan. Manakala, kenangan manis hendaklah selalu dipupuk agar sentiasa segar diingatan. 

Terima kasih yang sudi follow blog Eza ini. Semoga bersemai silaturrahim sampai bila-bila 😍😍😍.

Stay safe stay healthy you allπŸ’™πŸ’šπŸ’›πŸ’œπŸ’“

23 comments

  1. menarik semua header tu, ada maksud tersendiri :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye betul. Idea pelbagai mengikut mood dan masa 😊

      Delete
  2. Assalamu'alaikum
    Salam kenal.

    Header blog memang cukup penting dalam dunia blogging, karena merupakan bagian terdepan dari tampilan sebuah blog.

    Header blog yang menarik, bisa membuat pengunjung terpesona dan kembali datang sekedar untuk melihat-lihat dan mencari informasi apakah sudah ada posting yang baru di blog tersebut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam
      Salam kenalan dari Eza. Eza setuju dengan pendapat Encik Maman.

      Semoga terus berjaya dalam dunia blogging.

      Delete
  3. wahhh dia simpan semua header.. kite tiap tiap bulan tukar hahahahah

    ReplyDelete
  4. header sekarang pon chantek jugak., hehehe

    ReplyDelete
  5. Hi Eza... salam kenal dr kakmim... kakmim pun suka tukar header jugak... walaupun sendu tapi tiap thn kena tkr header... kalo zaman single dulu lagilah suka tukar theme terus.. asyik² bertukar... hehehe... skrg mcm dh reda sikit semangat bertukar² tu... hihihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah. Masa dah kahwin ni idea Eza pun gitu² saja untuk header. Haha. Sendu sangat.

      Delete
  6. Teringat dulu dulu rajin betul deko deko betul. Kenangan sungguh kan. Sekarang ni lebih suka ke arah minimalist design.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Fiza. Dulu Eza pun rajin nak deko yang blink2, gerak2. Kenangan mengusik jiwa.😘

      Delete
  7. kenangan :)
    aida plak now suka header yg simple.
    ntah la, eza. dah tua kot :) ha ha ha ah ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yer sama. Eza pun sama macam Aida. Memang simple sangat dah header sekarang ni.

      Delete
  8. wahhh yang ada gambar bom tu win betul!

    ReplyDelete
  9. hehe teringat pulak blog sy yang dulu dulu dulu hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah kenangan mengusik jiwa tu 😍😍😍

      Delete
  10. Header pertama tu aisheteru Faezah?

    Sorry kalau salah eja nama Eza.

    Rajin Ezah.
    Kak dari dulu sampai sekarang tak pernah tukar header hehehe... Malas sebenarnya Kak ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul sangat!!!! Aishiteru Faezah 😍😍😍😍😍

      Tepat sekali!

      Tak apa tu kak, tak tukar pun tak apa. Ini Eza zaman dulu. Hehe! Sekarang tak rajin sangat.

      Delete
  11. Wah nice semua!! Bagusnya semua awak simpan! Header ni penting sebagai first impression kepada blog kita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini yang ter-simpan. Nasib masih ada. πŸ˜†πŸ˜†

      Delete
  12. Wah, Eza masih simpan ye, header blog dulu. :)

    ReplyDelete

Jemput komen. Jangan malu-malu.