Semerbak Haruman, Nota Wangi

Tuesday, January 19, 2021

Minyak wangi atau perfume adalah salah satu elemen yang menggambarkan imej dan penampilan seseorang. Namun, perlulah memakai minyak wangi yang bersesuaian dengan keperibadian kita agar diri kita sendiri mahupun orang yang berada di sekitar kita tidak pening apabila menghidu bauan tersebut. Jika terlalu wangi dan menyebabkan pening kepala, fokus terhadap pekerjaan di pejabat juga akan terjejas. 


Bagi Eza, ada beberapa sebab kenapa kita perlu memakai minyak wangi (Perfume) setiap hari. Antaranya adalah:

1. Meningkatkan keyakinan diri. Tambahan lagi, apabila pekerjaan yang memerlukan kita berjumpa ramai orang. Contohnya, kerjaya guru pada zaman sebelum pandemik. Pastinya perlu berwangian untuk tampak lebih berkarisma di mata anak murid. Dengan adanya wangian badan, kita akan tampil lebih yakin untuk berkomunikasi dan berurusan dengan orang lain. 

2. Sebagai identiti diri dan lambang keperibadian. Melalui perfume pun kita dah boleh tahu serba sedikit karakter seseorang itu jenis lemah lembut atau sebagainya. Oleh itu, pemilihan perfume adalah mengikut citarasa kita sendiri. So, bila kita lalu je memang orang dah kenal siapa gerangan si wangi semerbak!

3. Orang lain selesa untuk mendekati kita. Semua orang suka wangian yang harum. Ini kerana secara tidak langsung mewujudkan suasana yang selesa dan menenangkan untuk melakukan apa-apa pekerjaan. Bayangkan jika kita mempunyai bau badan yang kurang enak, orang lain pun tak mahu mendekat. Paling utama, kena jaga kebersihan diri. Badan wangi tu, kira BONUS lah!

Oleh itu, Eza nak kongsikan satu kedai online yang gerenti trusted seller menjual inspired perfume iaitu NOTA WANGI. Eza ada beli tiga perfume, tiga-tiga sedap bau. Wangian pilihan Eza adalah:

  • Hugo Red Hugo Boss (Men)
  • Tom Ford Black Orchid (Women)
  • Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540 (Women)
Eza bagi lima bintang!

Ini review Eza:

Semua bau sangat wangi! Walaupun wangi tapi tak memeningkan kepala. Bau soft-soft dan manja-manja je menenangkan hati. Husband cakap, bila berpeluh makin wangi pulak. Spray sikit je wangi sampai petang. Makin confident nak jumpa orang. Lagi satu, penghantaran ke Sarawak juga memang selamat. Sampai balut guna bubble wrap dan bungkus dalam kotak. Sangat secure dan menjaga keselamatan produk. Pengalaman Eza, sikit pun tak ada yang pecah cela pada botol perfume. So, don't worry ya jika korang yang dekat Sabah dan Sarawak. Boleh je order dengan Nota Wangi. Dijamin sampai dengan selamat. InsyaAllah. 

Dibungkus dengan kemas menggunakan bubble wrap

Lagi satu, jika korang tak pasti nak beli perfume yang mana sesuai untuk korang. Korang boleh tanya je seller tu. Memang seller tu akan sangat membantu. Korang nak bau manis ke, fresh ke, woody ke ataupun nak bau mewah. Kabo dengan seller. Deme mesti akan bantu sebaiknya. 

Kenapa kena beli dengan NOTA WANGI?

1. EDP berkualiti Eropah. Mana nak cari wangi macam ini? Hanya di NOTA WANGI.
2. Bau wangian tahan lebih daripada 8 jam. Sampai malam pun masih wangi.
3. Saiz kecil dan mudah dibawa ke mana saja anda pergi
4. Sebotol, 40 ml. Harga serius sangat berpatutan. Dengar-dengar tengah ada promosi time ini.
5. Seller sangat berkesudian untuk membantu pemilihan perfume yang sesuai dengan citarasa korang 
6. Spray sikit je, wangi sepanjang hari. Berbaloi sangat, bukan?


Berminat? Jom la beli sekali! Rujuk info di bawah ini. 😍😍😍

Instagram: notawangi_inspiredperfume
Whatsapp: 019-9291363
Facebook: Notawangi
Shopee: Notawangi

Apa tunggu lagi? Cepatlah beli sekarang. Tengah PROMO, jom usha!
Hari hari Eza bau wangi.
Hari hari Eza bau wangi.
Hari hari Eza bau wangi.

Haha. Till then. 😘😘

10 comments

  1. perfume wajib ada. Setuju tu untuk lebih yakin dan orang lain pun selesa dekat dengan kita :)

    ReplyDelete
  2. As pun ada jual perfume juga... Perfume Eszz Ibrahim... kalau nak try wangian ni, bagitau as noh... Memang wangi sangat... hehe

    ReplyDelete
  3. Tom Ford Black Orchid (Women) dengan Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540 (Women) tu mama xpenah bau lagi.. wah best la notawangi

    ReplyDelete
  4. saya pun suka pakai minyak wangi hehe

    ReplyDelete
  5. one day... il buy.. now nak habiskan perfume yg dekat rumah dulu.. byk sngt dah haha

    ReplyDelete
  6. Minyak wangi antara barangan obses saya, hihihi.. tak kira siang atau malam, pasti saya akan pakai, even masa solat pun saya pakai, tapi jenis minyak atar la..

    ReplyDelete
  7. Boleh pergi intai Notawangi lepas ni 😊

    ReplyDelete
  8. Nama kedai memang sedap dibaca.

    ReplyDelete
  9. Wahh boleh tengok2 notawangi lepas ni! Macam menarik!

    ReplyDelete
  10. Memang satu keperluan perfume ni, bagi akak. Untuk kekal wangi, walaupun banyak lari dan berpeluh. :D Sedap nama kedainya, notawangi. I follow.

    ReplyDelete

Jemput komen. Jangan malu-malu.