Showing posts with label #Ezaanjur #pencarian bloglist #Ezaboomboom #Blogger Malaysia #Bloglist. Show all posts
Showing posts with label #Ezaanjur #pencarian bloglist #Ezaboomboom #Blogger Malaysia #Bloglist. Show all posts

KEPUTUSAN PEMENANG SEGMEN PENCARIAN BLOGLIST LETOPSS BY EZA BOOM BOOM

Tuesday, December 29, 2020

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua pembaca budiman. Terima kasih kerana singgah blog Eza Boom Boom dengan senyuman. Manisnya muka awak yang tengah senyum itu 😊.

Seperti yang dijanjikan, keputusan untuk mengetahui siapakah pemenang-pemenang Segmen Pencarian Bloglist Letopss by Eza Boom Boom akan terjawab dalam entry malam ini. Sementara itu, bagi meredakan debaran yang semakin terasa, Eza ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada para peserta yang sudi meluangkan masa untuk menyertai segmen Eza. Thank you so much! Makseh gilak-gilak (Dalam bahasa Sarawak)!

Untuk makluman semua, segmen ini berlangsung selama 15 hari dengan objektif utama segmen seperti yang berikut:

  • Sebagai tanda kesyukuran dan kegembiraan Eza kembali ke dunia blogging semula. 
  • Mempunyai senarai bloglist di sidebar untuk memudahkan aktiviti BLOGWALKING

Tanpa melengahkan masa lagi, Eza nak umumkan terlebih dahulu pemenang-pemenang bagi KATEGORI 1: ENTRY YANG POSITIF & KREATIF 

Hadiahnya adalah berupa wang tunai yang akan dipindahkan secara online banking:
  • Tempat Pertama dimenangi oleh PESERTA NOMBOR 16 - RM30
  • Tempat Kedua diraih oleh PESERTA NOMBOR 21 - RM20
  • Tempat Ketiga menjadi milik PESERTA NOMBOR 6 - RM10 
Para pemenang bagi Kategori 1 dimohon untuk menghantar maklumat seperti Nama Penuh, Nombor Telefon dan Nombor Akaun Bank untuk pemindahan duit kemenangan ke akaun bank korang dengan kadar yang segera. 

Seterusnya pula adalah pengumuman keputusan pemenang-pemenang segmen bagi KATEGORI 2: LUCKY PARTICIPANTS. Pemenang ditentukan dengan menggunakan aplikasi random number generator. Oleh itu, semua peserta yang join ada peluang untuk menang. Hadiahnya adalah:
Tiga pemenang tersebut adalah:


PEMENANG 1: PESERTA NOMBOR 11
PEMENANG 2: PESERTA NOMBOR 22
PEMENANG 3: PESERTA NOMBOR 24

Para pemenang bagi Kategori 2 dimohon untuk menghantar maklumat seperti Nama Penuh, Nombor Telefon dan Alamat untuk tujuan pengeposan Planner Book 2021 korang ke email Eza di alamat nurpaejahs@gmail.com dalam kadar yang segera. 

SEMUA BLOG peserta yang menyertai segmen ini, akan DISENARAI dalam bloglist Eza selama enam bulan iaitu sehingga 30 Jun 2021. InsyaAllah, next time Eza akan buat lagi segmen/contest/giveaway untuk para blogger sekalian. 

Keputusan adalah muktamad. Kalah dan menang adat kehidupan. Kepada yang menang, syabas dan tahniah diucapkan. Manakala, yang menanggung kekalahan cuba lagi di lain kesempatan ya. Eza doakan semua pembaca budiman termasuk Eza sendiri akan dimurahkan rezeki melimpah ruah seluas lautan China Selatan (South China Sea). 

Selesai sudah keseluruhan SEGMEN PENCARIAN BLOGLIST LETOPSS BY EZA BOOM BOOM. Alhamdulillah sangat. Terima kasih Allah yang selalu memberi ilham dan rezeki berpanjangan. 

Sekian, terima kasih. 

Read More

[27/12/2020] SENARAI PENUH PESERTA SEGMEN PENCARIAN BLOGLIST LETOPSS BY EZA BOOM BOOM

Monday, December 28, 2020

Assalamualaikum semua. Hai readers sekalian alam. 

Terima kasih sudi singgah blog Eza dengan senyuman.

Tamatlah sudah Segmen Pencarian Bloglist Letopss by Eza Boom Boom yang telah diadakan mulai 13 sehingga 27 Disember 2020 (semalam). Alhamdulillah, senarai 32 peserta telah menyertai segmen ini. Setinggi-tinggi terima kasih dan penghargaan diucapkan kepada semua peserta yang sudi melibatkan diri dalam segmen pertama Eza. 

Senarai peserta adalah seperti berikut:

  1. https://www.siinurul.com/2020/12/segmen-pencarian-bloglist-letopss-by.html
  2. https://www.tiarasaphire.com/2020/12/segmen-pencarian-bloglist-letopss-by.html
  3. https://www.kasihjuju.com/2020/12/segmen-pencarian-bloglist-letopss-by.html
  4. https://tiaarasapphire.blogspot.com/2020/12/segmen-pencarian-bloglist-letopss-by.html
  5. https://rasyidahsheresimpleblog.blogspot.com/2020/12/segmen-pencarian-bloglist-letopss-by.html
  6. https://pemudattbc.blogspot.com/2020/12/segmen-pencarian-bloglist-letopss-by.html
  7. https://www.farhanajafri.com/2020/12/segmen-pencarian-bloglist-letopss-by.html
  8. http://leylanurjatiey.blogspot.com/2020/12/segmen-pencarian-bloglist-letopss-by.html
  9. https://kogoro-mauru.blogspot.com/2020/12/segmen-pencarian-bloglist-letopss-by.html
  10. https://www.shikinrazali.com/2020/12/segmen-pencarian-bloglist-letopss-by.html
  11. https://www.aziankhalil.com/2020/12/segmen-pencarian-bloglist-letopss-by.html
  12. http://www.suriaamanda.com/2020/12/segmen-pencarian-bloglist-letopss-by.html
  13. https://tetikusmerah.blogspot.com/2020/12/segmen-pencarian-bloglist-letopss-by.html
  14. https://zieyaweasley.blogspot.com/2020/12/segmen-pencarian-bloglist-letopss-by.html
  15. http://www.zianaeunos.com/2020/12/segmen-pencarian-bloglist-letopss-by.html
  16. https://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2020/12/segmen-pencarian-bloglist-letopss-by.html
  17. https://www.ibucida.com/2020/12/segmen-pencarian-bloglist-letopss-by.html
  18. https://www.luqmanzakaria.com/2020/12/segmen-pencarian-bloglist-letopss-by-eza-boom-boom.html
  19. http://www.duniashida.com/2020/12/segmen-pencarian-bloglist-letopss-by.html
  20. http://www.aimisyahirah.com/2020/12/segmen-pencarian-bloglist-letopss-by.html
  21. https://www.kakmim.com/2020/12/segmen-pencarian-bloglist-letopss-by.html
  22. https://iammasitahsamsudin.blogspot.com/2020/12/segmen-pencarian-bloglist-letopss-by.html
  23. https://www.yamanaimy.com/2020/12/segmen-pencarian-bloglist-letopss-by.html
  24. http://www.mamapipie.com/2020/12/segmen-pencarian-bloglist-awesome-by.html
  25. https://www.tehokaw.com/2020/12/segmen-pencarian-bloglist-letopss-by-eza-boom-boom.html
  26. https://www.hayatisuki.com/2020/12/segmen-pencarian-bloglist-letopss-by-eza-boom-boom.html
  27. https://www.ibudokter.com/2020/12/segmen-pencarian-bloglist-letopss-by.html
  28. https://weolls.blogspot.com/2020/12/segmen-pencarian-bloglist-letopss-by.html
  29. http://www.zukidin.com/2020/12/segmen-pencarian-bloglist-letopss-by.html
  30. https://izatiesalim.blogspot.com/2020/12/segmen-pencarian-bloglist-letopss-by.html
  31. https://akusanglagenda99.blogspot.com/2020/12/segmen-pencarian-bloglist-letopss-by.html
  32. https://ciksukataip.blogspot.com/2020/12/segmen-pencarian-bloglist-letopss-by.html

Countdown  NO MORE DAY to closing date 📅📆. Yehaaaa!
  • 13th December 2020 
  • 14th December 2020
  • 15th December 2020
  • 16th December 2020
  • 17th December 2020
  • 18th December 2020
  • 19th December 2020
  • 20th December 2020
  • 21st December 2020
  • 22nd December 2020
  • 23rd December 2020
  • 24th December 2020
  • 25th December 2020
  • 26th December 2020
  • 27th December 2020

Sesiapa yang rajin, boleh je BLOGWALKING kat blog mereka di atas ni ya. Dalam kesempatan ini, once again Eza ingin menzahirkan ucapan terima kasih kepada blogger yang berkesudian untuk join segmen sulung Eza. I'm truly appreciate your time, effort and kind words. Thank you very much!💋

Till then 💕

Read More

TAMAT : SEGMEN PENCARIAN BLOGLIST LETOPSS BY EZA BOOM BOOM

Assalamualaikum semua dan salam sejahtera wahai pembaca sekalian. Terima kasih singgah blog Eza dengan senyuman. 

Tik tok tik tok tik tok tik tok tik tok!

Jam sudah menandakan pukul 12.00 tengah malam. Tarikh menunjukkan 28 Disember 2020, hari Isnin. Menanti cinderella keluar ke tu? Eh eh bukan ya, ini bermaksud Segmen Pencarian Bloglist Letopps by Eza Boom Boom sudahpun dititik penamatnya. Sebarang penyertaan tidak akan dilayan selepas ini. Alhamdulillah, sampai juga ke detik ini.


Sejujurnya, nervous jugak ya buat segmen secara solo buat pertama kalinya ni. Banyak benda perlu dijaga dan diurus sendiri agar perjalanan segmen nampak teratur, kemas dan baik-baik sahaja. Persediaan pun perlu terperinci dan teliti. 

Oleh itu, Eza suka nak kongsikan pengalaman Eza sendiri berdasarkan segmen yang Eza anjurkan buat julung kalinya ini. Checklist ini boleh dijadikan panduan (guideline) kepada mana-mana blogger yang ingin menganjurkan segmen/giveaway/contest. Antara senarai checklist adalah seperti berikut:

  • Nama Segmen
  • Banner Segmen
  • Objektif penganjuran
  • Syarat penyertaan
  • Hadiah 
  • Tempoh segmen diadakan 
  • Senarai peserta 
  • Maklum balas kepada peserta yang ikut serta 
  • Entry Tamat Segmen
  • Entry Para Pemenang Segmen

Setiap penganjuran ada objektifnya sendiri. Penganjurannya kena ikhlas, tak ada hidden agenda dan unsur-unsur penipuan. Sikit atau banyak jumlah peserta, itu bukan persoalan pokok. Paling penting, segmen Eza ni mencapai objektifnya untuk mendapatkan senarai bloglist bagi tempoh enam bulan. Eza boleh melawat dalam 30 blog setiap hari paling minima. Jadi korang rajin-rajinlah update blog jugak ya. Eza sangat berbesar hati datang blogwalking dan drop komen dekat blog korang. 

Rumusannya, penganjuran kali ini mendapat sambutan yang menggalakkan dari rakan-rakan blogger. Kalau ikutkan, memang rendah hati jugak nak anjurkan segmen dengan followers dari satu angka ke dua angka. Al-maklum, Eza baru nak sebulan dalam dunia blogging dari tarikh FIRST ENTRY: Being a blogger again iaitu pada 29 November 2020. Tetapi ini sedikitpun tidak mematahkan semangat Eza untuk terus mencuba. Tak cuba tak tahu. Ramai jugak blogger-blogger yang baru Eza kenali. Terima kasih korang sebab support dan sudi menceriakan atmosfera blogging Eza! Rasa bijak pulak guna perkataan atmosfera tu. Hihik!

Untuk makluman semua, Pengumuman Rasmi Para Pemenang akan diadakan pada 29 DISEMBER 2020 PADA JAM 8.00 MALAM. Ini merangkumi dua kategori iaitu Lucky Participants dan Entry Positif dan Kreatif. Manakala, Bloglist Letopss akan dikemaskini dari masa ke semasa. Tunggu dan sama-sama kita nantikan keputusannya ya!

SENARAI PENUH PESERTA SEGMEN PENCARIAN BLOGLIST LETOPSS BY EZA BOOM BOOM

Senarai penuh peserta dapat dilihat mulai jam 8.00 pagi esok, click sebelum jam tersebut tak keluar apalah ya. Harap maklum. 

Dup dap dup dap! 

Jumpa esok! 


Read More

7 HARI LAGI, JEMPUT JOIN SEGMEN!

Monday, December 21, 2020

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Semoga anda semua baik-baik sahaja di hari Isnin yang mulia ini. Terima kasih selalu singgah blog Eza dengan mengukir senyuman yang manis di bibir. Eza seharian ni sibuk dengan mesyuarat projek bangunan baru dari pagi hingga ke petang. Berpinar juga mata sebab lama sangat meetingnya. Namun ku gagahi jua, sebab esok pagi sambung lagi. Hahaha. 

Berbaki 7 hari lagi SEGMEN PENCARIAN BLOGLIST LETOPSS BY EZA BOOM BOOM akan berakhir. Alhamdulillah setakat ini, penyertaan peserta adalah di tahap yang memberangsangkan. Untuk makluman semua pembaca, Eza memang akan kemaskini senarai peserta setiap hari bagi memaklumkan korang yang Eza telah menerima penyertaan korang. Eza juga akan drop komen kat blog korang dengan kata-kata terima kasih atas kesudian menyertai segmen yang Eza anjurkan. 

PERINGATAN,

Terdapat beberapa blogger yang telah published entry penyertaan tetapi tidak menghantar LINK PENYERTAAN di tempat komen LINK SEGMEN INI. Mana yang Eza perasan, Eza akan drop komen untuk hantar link penyertaan. Sayang tau kepada blogger yang dah buat entry, tapi lupa hantar link penyertaan. Oleh itu, para peserta yang dihormati sekalian dijemput untuk menyemak SENARAI PESERTA SEGMEN. 

TAK SABAR!

Tak sabar Eza nak tutup segmen ini dengan jayanya. Tak sabar rasanya hari-hari kira hari, bilalah 27 haribulan ni. Tak sabar nak letak bloglist dah kat sidebar blog. Tak sabar nak terjah blog korang. Eza sekarang ni blogwalking dekat reading list je, mana yang sempat je lah Eza lawati ya. So nanti bila dah letak bloglist senang la sikit Eza tahu update terbaru blog korang. Lebih memudahkan, mengeratkan silaturrahim dan korang pun akan selalu dapat komen dari blogger Eza Boom Boom. Sesiapa yang belum join tu, jemputlah join ya! 

JEMPUTAN JOIN SEGMEN,

Sesiapa yang berminat untuk ikut serta, sila rujuk ENTRY INI untuk mengetahui syarat-syarat dan hadiah yang Eza tawarkan kepada para pemenang.

Setelah entry siap copy link penyertaan anda dan tinggalkan di ruang komen, ENTRY INI. Eza akan drop komen sebagai tanda penyertaan anda telah diambil maklum. Terima kasih yang telah sudi join segmen Eza. Pada yang belum join, masih ada masa lagi ni nak join. Nak tunggu apa lagi, jom lah join sekaki, hihi!

Sekian dulu entry sempoi-sempoi bahasa. Otak kena prepare untuk meeting esok. 😅
Till then. 😍

Read More

SEGMEN PENCARIAN BLOGLIST LETOPSS BY EZA BOOM BOOM

Sunday, December 13, 2020

 SUDAH TAMAT!

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. 

Buat julung kalinya, Eza berbesar hati untuk menjemput para blogger sekalian untuk menyertai Segmen Pencarian Bloglist Awesome by Eza Boom Boom sempena tahun 2020 yang bakal berakhir tidak lama lagi. Ini sebagai tanda kesyukuran dan kegembiraan Eza kembali ke dunia blogging semula. 

Syarat-syaratnya adalah seperti berikut:

  1. Follow blog Eza Boom Boom.
  2. Letak tajuk post, "SEGMEN PENCARIAN BLOGLIST LETOPSS BY EZA BOOM BOOM"
  3. Letak banner yang tertera di atas dan letak backlink entry ini
  4. Nyatakan SEBAB (REASON) ingin disenarai dalam bloglist Eza
  5. Tinggalkan link entry penyertaan di ENTRY ini. 
  6. Blogger mestilah beralamat di Malaysia.
  7. Tarikh tutup: 27 Disember 2020 (Ahad), jam 11.59 malam.
  8. Siap!
Tanda terima kasih dan penghargaan Eza kepada korang yang baik hati dan supportive, terdapat enam hadiah yang korang boleh menangi mengikut kategori:

KATEGORI 1: ENTRY YANG POSITIF & KREATIF (rujuk syarat no. 3)
Hadiahnya adalah berupa wang tunai yang akan dipindahkan secara online banking:
  • RM30 x 1 peserta
  • RM20 x 1 peserta
  • RM10 x 1 peserta 

KATEGORI 2: LUCKY PARTICIPANTS
Pemenang ditentukan dengan menggunakan aplikasi random number generator. Oleh itu, semua peserta yang join ada peluang untuk menang. Hadiahnya adalah:
SEMUA BLOG peserta yang menyertai segmen ini, akan DISENARAI dalam bloglist Eza selama enam bulan iaitu sehingga 30 Jun 2021. 

Oleh itu, pada tarikh 13 Disember 2020, jam 8.00 pagi:
Dengan lafaz bismillahirahmanirrahim.. Eza buka Segmen Pencarian Bloglist Letopss by Eza Boom Boom kepada semua blogger Malaysia.

Rujuk entry ini untuk senarai peserta: 

Jemputlah join ramai-ramai ya dan terima kasih in advance sudi join.

Read More