Showing posts with label #Ezajoin. Show all posts
Showing posts with label #Ezajoin. Show all posts

Happy Birthday Giveaway by Abam Kie

Saturday, May 22, 2021

 Assalamualaikum dan salam sabtu guys. 😍

Hari ni memang hari yang Eza patut update belog. Weekend saja mampu. Di kesempatan ini, Eza nak support giveaway rakan blogger. Melalui pembacaan tadi, penganjur birthday 19 Mei ya. Happy birthday Abam Kie! Didoakan agar dimurahkan rezeki melimpah ruah dan umur yang penuh keberkatan. Happy-happy selalu dengan keluarga tersayang ya!

If korang nak join jugak, just click banner kat bawah ni. Eza dah siap-siap backlink ke entry penganjur. 

Syarat semua Eza dah buat. So korang cepat-cepat lah join ya. Tarikh tutup pada 31 Mei nanti. Jom lah support sama-sama. Sekian, terima kasih!😄

Read More

Segmen Bloglist Pertama by Faezah Mdnor

Sunday, May 02, 2021

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Terima kasih sudi singgah blog ini. Awak apa khabar? Semoga sihat selalu hendaknya. 

Pagi ini Eza nak join segmen blogger iaitu Kekja. Muda lagi orangnya. Jom kita support segmen beliau. Harap terpilih dalam kalangan lima blogger yang bertuah tu. Sebabnya, Kekja nak review blog sebagai hadiahnya. Blog Eza ni belum pernah kena review. So andai terpilih nanti, it would be an honour! 💙💛💚💜💖

Jangan buang masa lagi, jom join sekali. Click je banner di bawah ya. Syarat simple sangat. 

Tutup 10 Mei nanti tau. Happy blogging uolss! 

Read More

Giveaway Buku Himpunan Kuih Muih Tradisional Etnik Melaka

Sunday, April 25, 2021

 Assalamualaikum dan salam sejahtera. 

Pagi-pagi ni Eza nak join lagi satu Giveaway. Menariknya hadiah yang ditawarkan adalah buku iaitu Buku Himpunan Kuih Muih Tradisionl Etnik Melaka. Syarat pun mudah sangat. Apa tunggu lagi tu guys, jom kita join. Sila click banner di bawah. Tamat pada 29 April 2021. Cepat join!

Eza sebenarnya sejenis manusia yang akan refer buku resipi bila masak benda yang tak selalu dimasak. Sikit-sikit belek buku untuk tengok bahan-bahan dan langkah masakan. Setakat ini Eza dah beli tiga edisi resipi buku masakan. That's why Eza berminat nak join giveaway ini. Mana tahu rezeki kan. Kita hanya berusaha. Ye dakkk?

Eza nak tag mana-mana blogger yang baca entry ni. Aci tak? Hehehe. Sama-sama kita support rakan blogger kita ni. 

Salam Ramadhan dan happy blogging you all!💛

Read More

GIVEAWAY RAMADHAN BY SHFYQHAZHR.COM

Saturday, April 24, 2021

Assalamualaikum dan salam sejahtera sidang pembaca. Hari ni dah Sabtu. Of course la Eza update blog. Hari ni bukan-bukan busy dia. Penat dari pagi hingga ke tengah hari. Keletihan sangat sampai tertidur tiga jam. Bangun-bangun dari tidur ada tugasan belum settle, lepas tu selesaikan dulu kerja. Barulah fikir menu berbuka yang serba ringkas. Minum air yang banyak. Makanan yang ringan-ringan. Nasi tak tersenarai dalam menu hari ni. 

Nak join sekali Giveaway ni, click je banner bawah ni. Eza dah siap-siap backlink. Tarikh tutup pada 30 April 2021. Jom jom! Hadiah comel giler!
  

Kita beralih kepada Impian Raya Eza Boom Boom Tahun 2021 ini. Senarai impiannya adalah:

Elak pembaziran 👻👻

Ini impian Eza paling utama. Belajar dari kesilapan tahun lepas. Membazir banyak beli kek lapis Sarawak. Dalam tiga ratus jugak melayang. End up tak balik kampung pun. Kek tak habis makan, dan rosak. Semua kek sedap tetapi mungkin sebab tekstur kek adalah lembab jadi tak tahan lama walaupun simpan dalam peti ais. So, tahun ini kaedahnya Eza beli seloyang je kek iaitu kek belacan by my Sister-In-Law (SIL). Eza lebih suka jenis kek kukus dari kek yang dibakar. 

Jamu keluarga terdekat menu sedap 😋😋

InsyaAllah, impian di hari raya yang pertama nak jamu keluarga sebelah husband dan keluarga abang Eza ke rumah. Mungkin Eza ada masak sikit. Ataupun tempah catering sahaja. Kita tengok tahap kerajinan Eza macam mana ya. HAHA. Jamu makan keluarga ni best bila nampak mereka berselera makan juadah yang dihidangkan. Satu kegembiraan yang tidak dapat digambarkan. Pemilihan menu pun kena rancang lebih awal lagi mengikut bajet yang ditetapkan. Ini kerana jarak gaji Mei ke gaji Jun boleh tahan tempoh harinya. Oleh itu, beringat sebelum berbelanja. 

Tak beli baju raya 👕👖👘👚

Ini telah dipersetujui oleh jemaah mesyuarat suami isteri. Guna baju last year. Persoalannya, masih muatkah? HAHA. Tema masih samalah maksudnya hijau dan maroon. Baju tu harga boleh tahan, tapi baru pakai tak sampai lima kali. Sama kes dengan baju melayu husband. So, agak sayang jika nak beli baharu lagi. Harapnya impian ini kekal sama sehingga raya menjelang. Risau jugak Eza terpujuk oleh nafsu nak beli baju raya pulak last-last minute nanti. 

Bagi duit raya lebih 💰💸🤑

InsyaAllah akan start memberi kepada yang terdekat di hati. Family. Last year macam tak ada bagi duit raya. So, start tahun ini akan mula memberi kepada ahli keluarga. Kena ready beli sampul raya ni. Bolehlah nampak anak-anak buah mengukir senyuman di pipi comel mereka. InsyaAllah murah rezeki selalu untuk lebih memberi. Ada juga bercadang untuk buat simple giveaway duit raya dekat blog dan twitter. Tapi tengok dulu macam mana. Jika tiada aral melintang, Eza akan proceed dengan giveaway tersebut. Al maklum kerja Eza tak dijangka tahap sibuknya, tak dapat nak janji. 

So, itulah antara impian Eza untuk Hari Raya Aidilfitri tahun ini. Moga sentiasa dirahmati Allah dan dilindungi daripada segala penyakit yang berbahaya. 

Salam Ramadhan 💜

Read More

Giveaway SUKA-SUKA by anakomak6 - #EzaJoin

Saturday, March 13, 2021

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. 

Macam biasa Eza meneruskan tradisi di hujung minggu untuk melakukan hobi yang menggembirakan iaitu berblogging. Hari ni nak join Giveaway (GA) rakan blogger yang memang Eza dah follow before GA ini dianjurkan. Oleh itu, dengan hati yang tak berbelah bahagi Eza menyertai giveaway beliau. Yehaaaa!

Niat dari awal pagi tadi memang begini tau, haraplah ada blogger yang anjur segmen ke, GA ke, contest ke.. Sebab nak post entry sendiri macam kena edit segala gambar dulu. Hehehe. Lambat lagi nak publish entrynya. Ok la korang. Jemputlah join sekali. 10 hari je tau blogger anakomak6 ni nak lancarkan GA dia. Click je banner atas ni untuk terus ke entry GA beliau. Mari support sesama, moga ukhuwah kekal abadi. Gituuuuuu. 😍

Nama GA pun suka-suka, Eza pun suka sangat nak join. 💙💚💛💜💗

Happy weekend uolsss. 

Read More

Birthday Giveaway by Eksplorasilea #EzaJoin

Friday, March 05, 2021

Assalamualaikum dan salam sejahtera para pembaca sekalian. Hari ini Eza luangkan masa untuk join giveaway daripada salah seorang rakan blogger. Tarikh tutup 22 Mac nanti tau. Lama lagi, tapi tak apa kan join awal-awal ni. 

Syarat-syaratnya adalah:

Follow dua blog : Done 👍

Subscribe Youtube Channel: Done 👍

Copy paste banner Giveaway: Done 👍

Tinggalkan link penyertaan di ruangan komen: Done 👍

Hadiahnya, tersenarai dalam bloglist beliau dan wang tunai. Menarik bukan? Jom la join sekali. Korang click je banner tu ya. 

Sekian dahulu. Bye!

Read More

Segmen Bloglist Ombak Bergigi X Shopee Lisz Global Resources #Ezajoin

Saturday, February 13, 2021

Hai korang. Eza join segmen lagi ya. Mana tahu dapat tudung dan masuk bloglist Puan Penganjur Segmen. So, cuba je lah ya. Moga berjaya kepada awak Eza Boom Boom. 

Syaratnya mudah je seperti yang berikut:

Follow blog Ombak Bergigi - 👌

Follow Shopee Lisz Global Resources - Done 👌

Letak banner (click banner eh jika nak join sekali) dan tinggalkan link entry dekat ruangan komen entry segmen penganjur. 

Ok done. Nak hantar link ni, posto posto!

Read More

Segmen Pencarian Bloglist 2021 By NanieyBarnieyLurviey #EzaJoin

Hai korang. Hari ni Eza nak join segmen rakan blogger lagi. Alhamdulillah weekend ni banyak masa sikit untuk bersantai bersama blog tercinta. Senang je nak join. Syarat pun mudah. 

Syarat yang perlu dipatuhi:

Follow blog - Done👌

Follow Instagram - Done 👌

Letak banner atas ni (click banner jika nak join sekali) 👌 dan tinggalkan link penyertaan dekat ruangan komen entry segmen penganjur. 

Ok siap dah! Sekian dahulu ya😍

Read More

Segmen Blogwakling By Si Hati Berbolak Balik #Ezajoin

Friday, February 12, 2021

Assalamualaikum korang. Okay hari ni Eza nak join segmen blogwalking rakan blogger kita. Macam biasa Eza support untuk memeriahkan suasana di dunia blogging. Korang pun jemput la join sekali ya. 

Tekan je banner atas ni jika nak join sekali eh. 

Itu je. Simple sangat. 

Sekian 😘

Read More

Thes's Love Giveaway - #Ezajoin

Tuesday, February 09, 2021

Hi korang. Hari ni Eza nak join Giveaway daripada rakan blogger. Syarat mudah je, simple omputih kata. 

  • Follow blog - Done 
  • Follow IG Account - Done
  • Comment blog - Blog sangat kemas. Concept minimalist. Less is more orang kata. Sejuk mata tengok, senang nak baca. Eza ikutkan hati nak jugak blog design ala-ala begitu, tapi tak reti. Ilmu hias blog macam ni je la. Itupun try and error tengok tutorial blog orang. Mana yang jadi itulah yang dikekalkan. Mana yang failed, Eza try lagi next time. So, keep it up tau awak! 😍 Happy blogging!
  • Nak join sekali, click je banner warna merah jambu atas ni eh. Okay lah, Eza nak hantar penyertaan dah.
Till then. 😘

Read More

Segmen Drop Your Link By Adinda Baizura Mazlan

Monday, February 01, 2021

Assalamualaikum dan salam sejahtera. 

Sebagai pembuka hari pertama bulan Februari Eza nak support rakan blogger bernama Adinda Baizura Mazlan. Syarat simple dan mudah sangat. Tanpa melengahkan masa, mari kita bersama-sama memeriahkan segmen beliau. Mana tahu rezeki dapat masuk bloglist kedua beliau. Who knows right?

Ok done. Nak hantar link penyertaan dulu ya. Korang yang baca entry ni, kena join sekali tau. Hehe, Jom lah!

Bye!


Read More

Giveaway Sii Nurul - #EzaJoin

Sunday, January 24, 2021

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Cepat-cepat Eza nak join Giveaway Sii Nurul ni tanda sokongan. Orangnya sangat helpful bila kita bertanya perihal blog. Nice young lady! Semoga semakin berjaya dalam dunia blogging. Eza kena banyak belajar lagi ni dari Blogger Sii Nurul ni. InsyaAllah, jika diizinkan Allah akan berjaya juga mengikut jejak langkah beliau. Sama-sama kita doakan. Hihik. 

Syarat mudah sangat. Macam biasa kena follow blog Sii Nurul dan blog kedua beliau. Follow Facebook page Sii Nurul. Itu je. siap! Nak join sekali, tekan banner bawah ni ya. 

Ok done, happy blogging semua! Till then. 

Read More

Giveaway by ejulz & anakdenesor - #EzaJoin

Saturday, January 09, 2021

Assalamualaikum dan hai semua. Hari ini Eza meluangkan diri untuk menyertai giveaway daripada blogger ejulz dan anak denesor. Macam biasa, memang syarat mudah yang amat. So, nak join sekali tekan banner bawah ni ya. 

Syarat semua dah patuhi. Untuk Instagram pun sama.ID IG Eza adalah the_ezaboomboom. Tarikh tutup giveaway ni pada 15 Januari 2021.. Cepat-cepat join tau!

Till then. 

Read More

My First Giveaway by Blog Sal - #EzaJoin

Friday, January 08, 2021

 Assalamualaikum semua. Salam sejahtera para pembaca sekalian. 

Hari Jumaat yang mulia ni Eza nak join first giveaway daripada blog Sal. Cik/Puan Sal ni selalu jugak singgah blog Eza tinggalkan komen-komen. Terima kasih tau awak sudi singgah blog Eza ni. Ini merupakan first giveaway beliau secara solo. Jomlah sama-sama support dan join ya kawan-kawan. Syarat simple dan mudah sangat. Nak join, click je banner bawah ni ya 😍

Eza dah join, korang bila lagi? Harap bertuahlah dapat hadiah dari Cik/Puan Sal nanti. Sebab Eza ni jarang bertuah kalau ada lucky draw. Haha. So, sama-sama kita doakan. Agitchewww...

Okaylah, till then. 💕

Read More

#Ezajoin - "Giveaway by Rasyidahsheresimpleblog"

Friday, December 11, 2020

 Assalamualaikum dan hye reader semua 😍

Eza join lagi Giveaway rakan blogger. Jemput join sekali. Syarat pun mudah je. Apa tunggu lagi, klik je banner bawah ni okay. 

Till then,

Terima kasih sudi singgah blog Eza 💕

Read More

EZA JOIN - "SAYANG GIVEAWAY BY SYEEDA SANIEY"

Thursday, December 10, 2020

 Assalamualaikum dan hai semua saudara saudari pembaca blog Eza..

Malam ini Eza tertarik nak join segmen rakan blogger ya. Sangat simple. So, entry Eza yang ini pun akan pendek jugak la ya. Jika rakan-rakan blogger yang lain nak join, klik saja banner di bawah. 

Sekian, terima kasih. 

Read More