Showing posts with label Giveaway Blog. Show all posts
Showing posts with label Giveaway Blog. Show all posts

Giveaway #busyrakongsirezeki Wang Tunai RM100

Friday, September 10, 2021

Assalamualaikum korang. Hai Eza nak join GA malam ni. Hari ni tarikh tutupnya. Last day. Apa tunggu lagi tu? Let's! 😍

Entri yang Eza suka dalam blog awak adalah.. Jeng jeng jeng!

  1. #PUISI24 Nota Untuk Mu - Entri ni puisi istimewa bagi Eza. Bait kata disusun cukup menggambarkan penghargaan wujudnya figura yang bernama Mak yang masih disisi. 
  2. #PUISI8 Sabar - Entri ini cukup ringkas tetapi bermakna kerana penulis mungkin menghadapi situasi yang memerlukan kesabaran. Setiap kesabaran ada batasnya dan mungkin akan meletus lebih parah bila sabar itu tidak dapat dikawal lagi. 
Syarat Giveaway senang saja ya kawan-kawan.
Follow blog ✅
Like page FB ✅
Entri kesukaan ✅

Sekian dahulu entri penyertaan Eza. Jumaat, Sabtu dan Ahad memang timing untuk blogwalking. Salam kenalan dari Eza Boom Boom. Happy blogging semua. 💚

Read More

1st Giveaway Sempena B'day SA 6 June 2021

Wednesday, June 02, 2021

Assalamualaikum dan salam sejahtera para pembaca sekalian. Terima kasih singgah blog Eza. Hari ni nak join Giveaway dari rakan blogger kite. Kebetulan hari ni sangat energetik dan produktif sampai ke malam. Maklumlah kami kat Sarawak tengah cuti umum sempena perayaan Hari Gawai. Gayu guru gerai nyamai. Ooohaaaa!

Kita support Giveaway blogger Suria Amanda atau singkatnya SA. Simple sangat syaratnya. Dalam empat hari lagi akan melabuhkan tirai Giveaway. Tarikh tutup adalah pada 6 Jun ini sempena tarikh kelahiran penganjur. InsyaAllah, SA akan bakal meningkat usia dalam beberapa hari ni. 

Rakan blogger lain yang nak join, jemputlah click banner kat bawah ni ya. Jemput join sekali tau korang. Hadiah misteri, tak habaq lagi. Mana tau terpilih jadi bloglist pun dah happy sangat. 

Dalam kesempatan ini, Eza nak ucapkan Happy Birthday in Advance, Suria Amanda! Eza terjemahkan dalam gambar di bawah ya. 

Oklah, sekian dahulu. Terima kasih sudi baca. 😍😍😍

Read More

Giveaway Raya 2021 - Duit Raya by Bola Katok

Saturday, May 22, 2021

Assalamualaikum dan hai korang. Ini giveaway kedua Eza join hari ni. InsyaAllah. Selalu support aktiviti blogger lain, walaupun blog Eza ni suam-suam kuku je. Tabik spring la kat korang yang selalu update blog. Mana nak fikir idea, gambar, penulisan dan sebagainya. Syabas! Korang semua terbaik 😍😍😍. 

Blog Bola Katok ni Eza dah follow lama dah. So memang nak beri sokongan padu. Khabarnya giveaway pertama dia ni cari tujuh pemenang. Hadiah duit raya. Siapa nak bagi duit raya pada usiaku begini? Haha. No hal. Kita usaha dengan hantar penyertaan 😂. 

Eza tag rakan blogger yang terbaca/membaca entry Eza yang ini. Aci tak penganjur? Hihi. Korang jemputlah join sekali. Syarat simple sangat ni. Mana lah tau sama-sama menang duit raya. Eh? Haha. Oklah, korang boleh je click banner bawah ni tau jika nak join sekali. 

Tarikh tutup adalah 2 Jun 2021. Kat Sarawak pada masa itu cuti umum sebab ada perayaan Hari Gawai. Itu je bebel. Korang kena join sekali tau. Sekian dahulu, bye!

Read More

Happy Birthday Giveaway by Abam Kie

 Assalamualaikum dan salam sabtu guys. 😍

Hari ni memang hari yang Eza patut update belog. Weekend saja mampu. Di kesempatan ini, Eza nak support giveaway rakan blogger. Melalui pembacaan tadi, penganjur birthday 19 Mei ya. Happy birthday Abam Kie! Didoakan agar dimurahkan rezeki melimpah ruah dan umur yang penuh keberkatan. Happy-happy selalu dengan keluarga tersayang ya!

If korang nak join jugak, just click banner kat bawah ni. Eza dah siap-siap backlink ke entry penganjur. 

Syarat semua Eza dah buat. So korang cepat-cepat lah join ya. Tarikh tutup pada 31 Mei nanti. Jom lah support sama-sama. Sekian, terima kasih!😄

Read More

Giveaway Buku Himpunan Kuih Muih Tradisional Etnik Melaka

Sunday, April 25, 2021

 Assalamualaikum dan salam sejahtera. 

Pagi-pagi ni Eza nak join lagi satu Giveaway. Menariknya hadiah yang ditawarkan adalah buku iaitu Buku Himpunan Kuih Muih Tradisionl Etnik Melaka. Syarat pun mudah sangat. Apa tunggu lagi tu guys, jom kita join. Sila click banner di bawah. Tamat pada 29 April 2021. Cepat join!

Eza sebenarnya sejenis manusia yang akan refer buku resipi bila masak benda yang tak selalu dimasak. Sikit-sikit belek buku untuk tengok bahan-bahan dan langkah masakan. Setakat ini Eza dah beli tiga edisi resipi buku masakan. That's why Eza berminat nak join giveaway ini. Mana tahu rezeki kan. Kita hanya berusaha. Ye dakkk?

Eza nak tag mana-mana blogger yang baca entry ni. Aci tak? Hehehe. Sama-sama kita support rakan blogger kita ni. 

Salam Ramadhan dan happy blogging you all!💛

Read More

GIVEAWAY RAMADHAN BY SHFYQHAZHR.COM

Saturday, April 24, 2021

Assalamualaikum dan salam sejahtera sidang pembaca. Hari ni dah Sabtu. Of course la Eza update blog. Hari ni bukan-bukan busy dia. Penat dari pagi hingga ke tengah hari. Keletihan sangat sampai tertidur tiga jam. Bangun-bangun dari tidur ada tugasan belum settle, lepas tu selesaikan dulu kerja. Barulah fikir menu berbuka yang serba ringkas. Minum air yang banyak. Makanan yang ringan-ringan. Nasi tak tersenarai dalam menu hari ni. 

Nak join sekali Giveaway ni, click je banner bawah ni. Eza dah siap-siap backlink. Tarikh tutup pada 30 April 2021. Jom jom! Hadiah comel giler!
  

Kita beralih kepada Impian Raya Eza Boom Boom Tahun 2021 ini. Senarai impiannya adalah:

Elak pembaziran 👻👻

Ini impian Eza paling utama. Belajar dari kesilapan tahun lepas. Membazir banyak beli kek lapis Sarawak. Dalam tiga ratus jugak melayang. End up tak balik kampung pun. Kek tak habis makan, dan rosak. Semua kek sedap tetapi mungkin sebab tekstur kek adalah lembab jadi tak tahan lama walaupun simpan dalam peti ais. So, tahun ini kaedahnya Eza beli seloyang je kek iaitu kek belacan by my Sister-In-Law (SIL). Eza lebih suka jenis kek kukus dari kek yang dibakar. 

Jamu keluarga terdekat menu sedap 😋😋

InsyaAllah, impian di hari raya yang pertama nak jamu keluarga sebelah husband dan keluarga abang Eza ke rumah. Mungkin Eza ada masak sikit. Ataupun tempah catering sahaja. Kita tengok tahap kerajinan Eza macam mana ya. HAHA. Jamu makan keluarga ni best bila nampak mereka berselera makan juadah yang dihidangkan. Satu kegembiraan yang tidak dapat digambarkan. Pemilihan menu pun kena rancang lebih awal lagi mengikut bajet yang ditetapkan. Ini kerana jarak gaji Mei ke gaji Jun boleh tahan tempoh harinya. Oleh itu, beringat sebelum berbelanja. 

Tak beli baju raya 👕👖👘👚

Ini telah dipersetujui oleh jemaah mesyuarat suami isteri. Guna baju last year. Persoalannya, masih muatkah? HAHA. Tema masih samalah maksudnya hijau dan maroon. Baju tu harga boleh tahan, tapi baru pakai tak sampai lima kali. Sama kes dengan baju melayu husband. So, agak sayang jika nak beli baharu lagi. Harapnya impian ini kekal sama sehingga raya menjelang. Risau jugak Eza terpujuk oleh nafsu nak beli baju raya pulak last-last minute nanti. 

Bagi duit raya lebih 💰💸🤑

InsyaAllah akan start memberi kepada yang terdekat di hati. Family. Last year macam tak ada bagi duit raya. So, start tahun ini akan mula memberi kepada ahli keluarga. Kena ready beli sampul raya ni. Bolehlah nampak anak-anak buah mengukir senyuman di pipi comel mereka. InsyaAllah murah rezeki selalu untuk lebih memberi. Ada juga bercadang untuk buat simple giveaway duit raya dekat blog dan twitter. Tapi tengok dulu macam mana. Jika tiada aral melintang, Eza akan proceed dengan giveaway tersebut. Al maklum kerja Eza tak dijangka tahap sibuknya, tak dapat nak janji. 

So, itulah antara impian Eza untuk Hari Raya Aidilfitri tahun ini. Moga sentiasa dirahmati Allah dan dilindungi daripada segala penyakit yang berbahaya. 

Salam Ramadhan 💜

Read More

Giveaway Sampul Raya Hipster

Sunday, April 11, 2021

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Lama benor blog Eza bercuti ya. Jenguk selalu, updatenya tidak. Itulah namanya blogger separuh masa. Tapi untuk Eza special sikit sebab mostly update blog or jadi blogger masa weekend je. Haru betul 😓. Berbalik kepada penyertaan Giveaway Sampul Raya Hipster. Last week ada baca entry blogger lain join, memang berminat nak join sekali. Sebab Sampul Raya Hipster ini istimewa sikit bagi Eza, tak dapat kat mana-mana. Memang direka khas oleh penganjur kita tak lain tak bukan lagi adalah Blogger Fiza. Saya setuju dengan kenyataan beliau di blog, ada sentimental value hadiah Sampul Raya Hipster ni. 

CERITERA RAYA EZA BOOM BOOM 💗

Raya bagi Eza masa kat kampung dulu, persiapan raya memang selalu di saat-saat akhir. Malam raya jangan harap nak tidur awal. Kena iron baju semua orang. Kena kemas rumah. Kena simpan biskut dalam bekas. Kena basuh gelas raya. Tapi yang hairannya, suka sangat nak buat last minute ya. Bila diingat balik, moment kelam kabut itulah yang dirindui. Padahal raya pertama, buka rumah pun tak sebab raya kat rumah nenek dan saudara mara dulu di kampung. Melainkan ada Majlis Doa Selamat dan Kesyukuran di pagi raya. Ini memang jemput penduduk kampung untuk datang mengimarahkan majlis. Selain daripada itu, memang pintu tertutup. Makan juadah raya masakan air tangan mama tercinta selang 30 minit sambil menonton televisyen. Oh indahnya! Ayam masak merah mama paling sedap!

Moment paling bermakna masa acara bersalaman dengan babah dan mama. Masa bersalaman tu dengan iringan takbir raya di televisyen, air mata bercucuran serius tak boleh dibawa berbincang. Macam biasa kena salam, cium pipi dan peluk. Terhad dengan mama babah, kakak dan ipar sejantina. Gituu. Time ini, cahaya keinsafan ni biasanya bersinar seperti mengimbas kembali perbuatan-perbuatan yang perlu dimohon keampunan manusia. Moga hati ini juga mudah memaafkan manusia yang lain walaupun pernah dilukai. 

Akhir kata, mohon maaf zahir dan batin. Inilah cerita raya Eza. Rasa nak berkongsi pulak dekat entry ni. Lama tak menaip, berjela-jela pulak entry. Hehe. 

Syukur sempat join Giveaway Sampul Raya Hipster. Selalu support aktiviti blogger dan happy blogging tau!

Bye!

Read More

Giveaway SUKA-SUKA by anakomak6 - #EzaJoin

Saturday, March 13, 2021

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. 

Macam biasa Eza meneruskan tradisi di hujung minggu untuk melakukan hobi yang menggembirakan iaitu berblogging. Hari ni nak join Giveaway (GA) rakan blogger yang memang Eza dah follow before GA ini dianjurkan. Oleh itu, dengan hati yang tak berbelah bahagi Eza menyertai giveaway beliau. Yehaaaa!

Niat dari awal pagi tadi memang begini tau, haraplah ada blogger yang anjur segmen ke, GA ke, contest ke.. Sebab nak post entry sendiri macam kena edit segala gambar dulu. Hehehe. Lambat lagi nak publish entrynya. Ok la korang. Jemputlah join sekali. 10 hari je tau blogger anakomak6 ni nak lancarkan GA dia. Click je banner atas ni untuk terus ke entry GA beliau. Mari support sesama, moga ukhuwah kekal abadi. Gituuuuuu. 😍

Nama GA pun suka-suka, Eza pun suka sangat nak join. 💙💚💛💜💗

Happy weekend uolsss. 

Read More

Birthday Giveaway by Eksplorasilea #EzaJoin

Friday, March 05, 2021

Assalamualaikum dan salam sejahtera para pembaca sekalian. Hari ini Eza luangkan masa untuk join giveaway daripada salah seorang rakan blogger. Tarikh tutup 22 Mac nanti tau. Lama lagi, tapi tak apa kan join awal-awal ni. 

Syarat-syaratnya adalah:

Follow dua blog : Done 👍

Subscribe Youtube Channel: Done 👍

Copy paste banner Giveaway: Done 👍

Tinggalkan link penyertaan di ruangan komen: Done 👍

Hadiahnya, tersenarai dalam bloglist beliau dan wang tunai. Menarik bukan? Jom la join sekali. Korang click je banner tu ya. 

Sekian dahulu. Bye!

Read More

TIPS BLOGGING: 11 CHECKLIST PENGANJURAN SEGMEN/GIVEAWAY/CONTEST

Tuesday, February 16, 2021

Hari ni Eza nak share salah satu tips blogging iaitu checklist penganjuran Segmen/Giveaway/Contest dan yang sewaktu dengannya terutama di blog. Penganjuran aktiviti bagi rakan-rakan bloggers jugak antara usaha dalam mengeratkan silaturrahim dalam kalangan blogger selain dapat meningkatkan traffik blog. Pada masa yang sama, amalan murni seperti memberi dan menerima hadiah juga terlibat dalam aktiviti ini. Bagi penganjur/pemberi hadiah akan lebih gembira apabila berkongsi rezeki. Manakala, penerima hadiah pula mensyukuri rezeki yang diterima. Rezeki ni kita tak boleh nak agak. Ada rezeki, Alhamdulillah. Terutamanya jika penganjur menggunakan kaedah ala-ala cabutan bertuah atau menggunakan random generator. Itulah nenek moyang kita ada menyebut, "Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia Allah sahaja yang tahu".

Checklist ni dalam bahasa melayunya adalah Senarai Semak. So, bolehlah kiranya dijadikan sebagai panduan bersama. Ini untuk rujukan sendiri sebenarnya. Tahun lepas dengan penganjuran segmen secara solo, Eza detect beberapa kelemahan dan kekurangan. Life is about learning process, right? Eza harap perkongsian ini ada manfaatnya kepada blogger-blogger yang belum pernah menganjurkan apa-apa Segmen/Giveaway/Contest dan sebagainya. Blog berbeza sedikit dengan sosial media lain seperti twitter yang memang aktif buat Segmen/Giveaway/Contest. Rasanya hari-hari ada je yang anjur benda tu semua. Retweet, follow, komen, siap! Ini perkongsian serba sedikit mengenai dunia twitter. 

Jom kita ambil tahu 11 [SEBELAS] CHECKLIST bagi penganjuran Segmen/Giveaway/Contest. Let's check it out:

  1. Nama Segmen/Giveaway/Contest - Nama ni penting bagi menarik minat rakan blogger untuk menyertai aktiviti yang kita anjurkan. Sekaligus bertindak sebagai platform agar blog kita lebih dikenali. Sangat digalakkan meletakkan sekali nama blog. Selalunya kalau Eza lupa nak bookmark sesuatu segmen yang Eza nak join, sekurang-kurangnya Eza akan ingat nama blog penganjur. Nama nak panjang ke pendek, terpulanglah. Sebab NAMA itu nanti yang menjadi title di entry-entry peserta. Contoh nama: SEGMEN PENCARIAN BLOGLIST LETOPS BY EZA BOOM BOOM
  2. Objektif penganjuran - Setiap benda yang kita lakukan mesti ada tujuan dan matlamat yang ingin dicapai. Contohnya, mencari bloglist blog. Jadi segmen tersebut mempunyai tujuannya untuk mencari senarai blog yang hendak diletakan pada bloglist di sidebar. Ada juga objektif yang dinyatakan secara umum seperti bagi memeriahkan dunia blogging. Ini juga salah satu contoh objektif. Objektif yang tercapai akan menjadi kayu pengukur selepas selesainya sesuatu aktiviti tersebut. 
  3. Syarat Penyertaan - Kebiasaan syarat asas yang diletakkan adalah seperti follow blog, letak nama segmen dan banner disediakan penganjur serta tinggalkan link penyertaan di ruangan komen entry penganjuran. Syarat ini mesti dipatuhi agar peserta yang gagal mengikuti syarat ditetapkan boleh disqualified, penyertaan peserta itu boleh dibatalkan. 
  4. Tempoh masa penganjuran - Pendapat peribadi Eza, paling lama adalah dua minggu. Tapi terpulanglah kepada korang jugak. Semakin lama tempoh penganjuran, selagi itulah kita ada komitmen hendak dijaga. Jika dapat bagi komitmen yang terbaik, should be no problem. Masa tamat pun kena maklumkan sekali. Nak letak detail, bubuh sekali dengan jam berapa. Contohnya, tarikh tutup penyertaan adalah pada 16 Februari 2021 pada jam 8.00 malam. 
  5. Hadiah - Ini adalah pilihan. Nak bagi hadiah ataupun tidak. Tengok bajet yang korang ada. Contoh hadiah adalah barang-barang, wang tunai, vouchers, pemilihan blog yang terpilih jadi bloglist dan sebagainya. Jika rajin nak pergi pos barang, boleh tawarkan hadiah berupa barang-barang fizikal. Nak cepat settle, hadiah wang tunai. Zup zap transfer thru online banking. Settle. Hadiah ni selagi tak sampai ke tangan pemenang, selagi tu lah duk tak senang hati. 
  6. Banner Segmen/Giveaway/Contest - Banner ni penting untuk inform everything. Put all the information in one picture. Masuk la nama segmen, tempoh penganjuran, hadiah, syarat. Semua buh saja. Lagi padat lagi bagus. Nak buat banner segmen, senang sahaja ya. Boleh try aplikasi CANVA. Pantas dan cantik!
  7. Entry Senarai Peserta - Buat satu entry untuk menyenaraikan semua peserta yang menyertai aktiviti kita. Boleh update secara daily atau weekly, ikut kesesuaian masa korang. Fungsi senarai ni untuk semak in case ada penyertaan yang tercicir. So peserta yang dah join pun boleh detect, "Eh eh mana link blog saya, saya kan dah hantar link".  Boleh rujuk contoh di SINI.
  8. Maklum Balas kepada peserta yang menyertai - Tinggalkan komen dekat entry penyertaan peserta. Contohnya, "Terima kasih atas penyertaan Cik Boom Boom dalam Segmen Cikeboom Cikeboom, Cik adalah peserta yang ke-20. Happy blogging ya". So, peserta akan rasa dihargai dan maklum bahawa penyertaan mereka telah diterima oleh pihak penganjur. 
  9. Entry Tamat - Entry ini bertujuan untuk mengumumkan segmen/giveaway/contest telah tamat. Jadi sebarang penyertaan selepas tamat tempoh aktiviti tidak akan dilayan sama sekali. Dekat entry inilah korang akan bagitahu bila agaknya pemenang akan diumumkan. Jika entry tamat sudah posted, korang take your time untuk godek-godek balik entry peserta mengikut syarat ditetapkan dan buat shorlisted. Entry ni boleh je buat awal dan schedule kan mengikut masa tamat yang korang tetapkan.
  10. Entry Pengumuman Pemenang - Ini pun memerlukan satu entry bagi memaklumkan para pemenang yang telah berjaya. Mohon para peserta email maklumat yang diperlukan seperti nama penuh, alamat, nombor telefon atau nombor akaun bank jika memerlukan transaksi bank. In case aktiviti yang korang anjurkan takda pemenang mahupun pengalah, takda entry ni pun tak apa. Dalam entry ini korang zahirkan juga penghargaan kepada semua peserta dan sponsor (jika ada) atas kerjasama yang diberikan. Budi bahasa kan amalan mulia. 
  11. Maklum Balas kepada Pemenang - Bear in mind, setiap blogger ada masanya sendiri. Ada yang online weekend je, ada yang check blog tiga kali seminggu je. Oleh itu, penting bagi pihak penganjur untuk meninggalkan komen di entry penyertaan untuk memberitahu perkhabaran berita gembira mengenai kemenangan saudara/saudari tersebut. Jika dalam seminggu belum ada feedback lagi dari pemenang, usahakan untuk mencari info contact yang ada kat blog mereka. Sedaya upaya to reach them by email, phone or social media. Ini namanya, courtesy
Sekian sahaja perkongsian Eza mengenai 11 checklist penganjuran Segmen/Giveaway/Contest. Eza tak ada pengalaman luas beribu batu pun. Cuma nanti Eza boleh jadikan sebagai rujukan sendiri. Memang panjang entry ni kan. Suka je nak type explain panjang-panjang, dua malam baru siap. HAHA. Semoga bermanfaat ya. 

Eza doakan andai kata korang anjurkan sebarang Segmen/Giveaway/Contest, semoga dipermudahkan segala urusan dan berjaya mencapai objektif yang diimpikan. Selamat maju jaya! Happy blogging!
Read More

Thes's Love Giveaway - #Ezajoin

Tuesday, February 09, 2021

Hi korang. Hari ni Eza nak join Giveaway daripada rakan blogger. Syarat mudah je, simple omputih kata. 

  • Follow blog - Done 
  • Follow IG Account - Done
  • Comment blog - Blog sangat kemas. Concept minimalist. Less is more orang kata. Sejuk mata tengok, senang nak baca. Eza ikutkan hati nak jugak blog design ala-ala begitu, tapi tak reti. Ilmu hias blog macam ni je la. Itupun try and error tengok tutorial blog orang. Mana yang jadi itulah yang dikekalkan. Mana yang failed, Eza try lagi next time. So, keep it up tau awak! 😍 Happy blogging!
  • Nak join sekali, click je banner warna merah jambu atas ni eh. Okay lah, Eza nak hantar penyertaan dah.
Till then. 😘

Read More

Giveaway Sii Nurul - #EzaJoin

Sunday, January 24, 2021

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Cepat-cepat Eza nak join Giveaway Sii Nurul ni tanda sokongan. Orangnya sangat helpful bila kita bertanya perihal blog. Nice young lady! Semoga semakin berjaya dalam dunia blogging. Eza kena banyak belajar lagi ni dari Blogger Sii Nurul ni. InsyaAllah, jika diizinkan Allah akan berjaya juga mengikut jejak langkah beliau. Sama-sama kita doakan. Hihik. 

Syarat mudah sangat. Macam biasa kena follow blog Sii Nurul dan blog kedua beliau. Follow Facebook page Sii Nurul. Itu je. siap! Nak join sekali, tekan banner bawah ni ya. 

Ok done, happy blogging semua! Till then. 

Read More

My First Giveaway by Blog Sal - #EzaJoin

Friday, January 08, 2021

 Assalamualaikum semua. Salam sejahtera para pembaca sekalian. 

Hari Jumaat yang mulia ni Eza nak join first giveaway daripada blog Sal. Cik/Puan Sal ni selalu jugak singgah blog Eza tinggalkan komen-komen. Terima kasih tau awak sudi singgah blog Eza ni. Ini merupakan first giveaway beliau secara solo. Jomlah sama-sama support dan join ya kawan-kawan. Syarat simple dan mudah sangat. Nak join, click je banner bawah ni ya 😍

Eza dah join, korang bila lagi? Harap bertuahlah dapat hadiah dari Cik/Puan Sal nanti. Sebab Eza ni jarang bertuah kalau ada lucky draw. Haha. So, sama-sama kita doakan. Agitchewww...

Okaylah, till then. 💕

Read More