Showing posts with label Kek Sponge. Show all posts
Showing posts with label Kek Sponge. Show all posts

CUTI KRISMAS, BLOG PUN CUTI..

Saturday, December 26, 2020

 Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. 

Semalam rasanya mood bercuti Eza amat tinggi ya. Rajin blogwalking je ke blog rakan-rakan yang ada kat reading list. Lepas tu, nak kemaskan blog. Jadi kena search tutorial yang sesuai digunakan. Banyak benda pulak tak reti. New interface ni ada yang tak boleh guna tutorial yang blogger dulu-dulu buat. So, sebab macam helpless Eza biarkan je la. Bukan tak gigih, gigih tu yang akan datang kemudian. Boleh kan gitu? Hihik. 

Mengenai perayaan Krismas, Eza sempat beraya pada malam 24 haribulan tu dekat rumah rakan sekerja yang baik dengan kami dua suami isteri. Ukhuwah yang baik perlu dikekalkan. Salah faham perlu dihindari. Sebab hidup ini untuk bahagia dan membahagiakan. Tak lama mana pun mereka pun perlu pergi ke gereja dan kami pun ada perkara lain yang perlu diuruskan. Done ngabang raya Krismas bagi tahun 2020. Ngabang dalam dialek Sarawak adalah aktiviti menziarahi ataupun berkunjung ke rumah.

Haa, semalam jugak Eza ada buat kek. Bancuhan kek yang memang ada dalam paket box beli kat Mall. Cuma tambah butter, air dan telur. Tak perlu Eza mention brand apa ye, sebab apa sebabnya tak jadi. Memang boleh dapat makan. Tapi, tak melepasi piawaian standard Eza sendiri. Hmmm, hambar dan gagal. Excited nak buat kek sebab oven yang dibeli di shopee belum digunakan sejak beli bulan puasa yang lepas. Masa beli tu semangat berkobar-kobar, konon nak buat biskut dan kek sendiri masa raya. Non-hado, kita main tunjuk je kek tu semua. Siap order dari Bintulu lagi dekat kawan sama SBP Eza dulu. So, semalam tu sempurnalah majlis perasmian oven Eza ya. Perasmian bagai, ye kena guna perkataan rasmi kan baru first time pakai oven tu. Hihik. 

Husband balik dari offshore, dia merasalah jugak kek tu. Dia cakap, "Cecah dengan teh panas sedap tok mami...". Ye lah tu. Jaga hati isteri nampak. Haha. Pagi ni, sambunglah ya menu kek sponge tak menjadik untuk sarapan. Memang sedia dengan set teh panas. 

Itu sahajalah cerita pagi Sabtu. Happy weekend!

Till then. 

Read More