Showing posts with label Lepas Rindu. Show all posts
Showing posts with label Lepas Rindu. Show all posts

Lepas rindu sekejap!

Thursday, January 07, 2021

Assalamualaikum korang. Hai semua. Terima kasih tau masih sudi singgah blog Eza. Ada yang baca entry lepas-lepas jugak. Terharunya. Terima kasih tau korang. 

Macam biasa Eza tak pro lagi nak sediakan draft-draft cerita untuk di-scheduled post. Selalunya memang terus type situ jugak edit gambar lepaih tu publish. Pageviews memang drop habislah. Followers pulak tidak berganjak. 

Bukan sengaja tak nak update blog, tetapi sebab Eza masih tak pandai nak atur masa. Balik dari kerja hakiki, ada kerja lain jugak. Itupun ada due date. So, Eza kena set benda nak buat ikut tahap urgency. Nak capai impian ni tak mudah bukan? Kena bersengkang mata lewat tido, jerawat pun tumbuh membiak dengan pesatnya. Entahlah kenapa pulak tumbuh jerawat tahun 2021. Silap guna skincare agaknya!

InsyaAllah esok petang akan kembali lagi menghasilkan entry-entry panjang untuk pembaca sekalian. Hari ini tak ada idea nak borak apa, mungkin sebab dua hari dah memerah idea untuk menulis beribu-ribu ayat. Dua hari dah stay up. Dua hari dah tak cukup tidur. Kerja di pejabat pun boleh tahan banyaknya. 

By the way, korang okay tak tu? Kes COVID-19 dah makin melonjak naik sekarang. Korang jaga diri baik-baik tau. Sama-sama kita doa semoga kes cepat turun sebab Eza nak balik kampung ziarah mama abah. Lama sangat dah tak balik, tau tak? Homesick 😭 walaupun ada home sendiri kat sini, home di kampung tetap pujaan hati. 

Itu sahaja buat kali ni. 
Rindu korang tau.

Perasan ada blogger tanya soalan di ruangan komen, insyaAllah akan dijawab start esok hingga ke hari ahad ya. Eza dah noticed, don't worry. Just belum sempat jawab. Maaf Eza hutang jawapan dulu ya. Blogwalking pun Eza marathon je nanti ya. Belum sempat nak blogwalking malam ni, ada kerja lagi tak siap. 

Till then. 💕

Read More