Showing posts with label pandemik. Show all posts
Showing posts with label pandemik. Show all posts

PENANGGUHAN URUS NIAGA ASB DAN ASN 2020/2021

Monday, November 30, 2020

Hai semua. Hari ini hari terakhir Bulan November 2020. Hari Isnin pulak tu. Isnin Eza memang selalu busy sebab time ni la nak catch up balik semua benda yang telah terjadi dan akan terjadi yang memerlukan tindakan segera. Isnin yang penat, tapi biasalah tu. Eza sempat blogwalking mana yang sempat je lah tadi. 😄

SAVE THE DATE YA.

Okay kita berbalik semula ke tajuk kita iaitu Penangguhan Urus Niaga bagi Amanah Saham Bumiputera (ASB) dan Amanah Saham Nasional (ASN). 

Tarikh-tarikh penting adalah:

22 Disember 2020 - 3 Januari 2021 ☝

Tempoh penangguhan urus niaga. Time ini jangan pulak nak masuk dan keluar duit ya. Kena sabar dan tunggu dengan berhemah. Mereka nak kira duit tu berbillion-billion. Kita bagi mereka masa ya. 

4 Januari 2020 ✌

Pembukaan semula urus niaga. Masa ini barulah korang boleh pergi pejabat ASNB yang berdekatan. Maklumlah dividen keluar. Entah berapa ya kita akan dapat tahun ini? Semoga percentagenya tidak begitu mengecewakan. 

Eza memang menyimpan di ASB everymonth tanpa gagal. Guna je auto labur, senang dan pantas transaksi yang dibuat. 

Bila dunia kini diduga dengan pandemik, sentiasalah beringat akan tabungan di hari kemudian. Ramai yang susah mencari sesuap nasi demi kelangsungan hidup. Bagi kita yang mempunyai kerjaya, beringatlah sebelum terlambat. Wujudkan simpanan dan ingatlah masa depan bukan perkara yang boleh dijangka. 

We should save money. Jimat okay!

Read More