Showing posts with label santai. Show all posts
Showing posts with label santai. Show all posts

Juadah Minum Petang Santai dan Sedap!

Sunday, April 04, 2021

 Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. 

Juadah minum petang hari ini dah ada dalam plan tak? Bila berhujung minggu ni, kebanyakan masa memang di rumah sebab hari biasa banyak masa dihabiskan di pejabat. Bila dah berada di rumah, mesti kena sedia makanan best-best untuk menjamu keluarga sambil menikmati masa berkualiti yang ada. Kebiasaannya, mood rajin datang menyeru macam-macamlah projek masakan di dapur untuk dihidangkan semasa bersama teh O panas semasa bersantai di petang hari. Antranya ialah masak cucur udang, donut dan goreng keropok lekor. Nak simple lagi, cecah biskut cracker empat segi sama untuk dicelup 5 saat di dalam secangkir cawan teh O panas kurang manis satu!

Nak dijadikan cerita, masa scroll di laman muka buku (Facebook) nampaklah seorang kawan ni promote brownies dan review sedap. Apa lagi, Eza ambik nombor telefon seller terus whatsapp nak beli. Zup zap zup zap! Tambah lagi order. Orang lain tak review, aku teringin pulak nak makan Nutella Brownies Burn Cheese Cake. In short, aku order satu Brownies Kedut dan satu lagi Nutella Brownies Burn Cheese Cake. 

Memandangkan husband busy menjadi nelayan kota untuk mencari ikan untuk dijadikan lauk kami sekeluarga, jadi aku mengambil keputusan untuk mohon delivery. Maklum sahaja la, kalau boleh aku memang nak stay at home sahaja untuk berehat sepuas hati. Masa inilah masa terbaik untuk menonton Drama Korea ataupun Kdrama. Untuk delivery, caj penghantaran adalah RM5.00. 

Brownies Kedut

Bagi kami (aku dan husband) sangat sedap. Rasa rich dan tak muak makan banyak-banyak untuk menambah kemontelan dan kecomelan kami. Bila husband aku kata sedap, sedaplah tu. Sebab dia picky-eater. Sangat kontra dengan aku. Aku ni semua makanan aku rasa sedap, dasar kuat makan. Seller cadang untuk letak nutella, tapi rumah kami takda semua benda tu. Tapi serius tanpa nutella dicurahkan pun rasanya agak sedap guysss! Memang seller guna bahan-bahan yang premium. Alhamdulillah. Nice try!


Nutella Brownies Burn Cheese Cake

Ini makanan bagi kami mewah. Makanan macam ni kena makan sikit-sikit supaya tak cepat habis. So memang akan repeat setiap kali meal sebagai dessert. Ini pun sedap jugak tau! Memang rasa cheesenya dan base kek macam ada campuran coklat cadbury. Premium sangat rasanya. Alhamdulillah sekali lagi. Eza makan kek ni bersama air suam bagi mengelakkan rasa bersalah makan makanan yang banyak kalori. Hihik. Nak bersenamnya malas. 


InsyaAllah akan repeat order lagi soon. Brownies ni sesuai jugak untuk birthday kan. Just letak deco-deco sikit dan nama orang yang birthday. Berbaloi sangat order dua menu ni. In case korang nak order jugak terutama di Daerah Miri, bolehlah hubungi maklumat yang tertera di bawah. 

Sekian sahaja dahulu dari Eza Boom Boom. Stay safe tau!

Read More