Showing posts with label support blogger. Show all posts
Showing posts with label support blogger. Show all posts

Giveaway by Shida Radzuan

Saturday, October 02, 2021

Assalamualaikum dan selamat hari sabtu semua. Hari ini dua-oktober-dua-ribu-dua-puluh-satu. Di kesempatan ini jugak Eza nak meluangkan masa untuk join lagi satu GA daripada blogger Shida Radzuan. Blogger yang sudah lama bertapak di dunia blogging dan ramah semasa aktiviti blogwalking. Hehe. Always feel good dapat kenal blogger yang baik-baik ni. Alhamdulillah. 

Syarat senang sangat, jom la join sekali dengan click banner dekat atas ni. Apa yang Eza suka tentang blog Shida? Eza suka tengok blog yang simple dan sejuk mata tengok dengan rona warna biru putih. Gaya penulisan juga senang difahami dan menarik. Paling penting, blogger Shida ni ada singgah blog Eza. Terima kasih sangat tau, sebab selalu baik dan melawat blog Eza yang masih mencari identiti diri yang belum ditemui ini. Ecewah. Semoga blogger Shida semakin berjaya dalam kerjaya dan apa-apa bidang yang diceburi. 

Sekian dahulu entry kali ini. Till then. 😘

Read More

Giveaway Cipta Sajak Sempena Ulangtahun Kelahiran Ainnul Dania Huda

Thursday, September 30, 2021

Assalamualaikum semua. Hari ini Eza baru terkedek-kedek nak join Giveaway Cipta Sajak sempena Kelahiran Ainnul Dania Huda. Hari ni hari last day penyertaan, sudilah kiranya menerima sajak dari insan bergelar Eza Boom Boom. 

Nak join sekali, click banner atas ni ehh 😘

SELAMAT 17, GADIS MANIS

Ainnul, si gadis manis

 25 September 2021

Dihitung hari dengan jemari

Menanti tarikh teristimewa

Hari kelahiran sang puteri

Mengecapi usia tujuh belas 

Mensyukuri hadirmu di bumi Tuhan


Dania, si gadis manis

Hidup ini tidak dijanji mudah

Tetaplah kuat dalam perjuanganmu

Jangan pernah mengalah

Tempur selagi dayamu

Sehingga cita digenggam rapi


Huda, si gadis manis

Doa dan kasih sentiasa mengiringimu

Agar engkau selalu sihat

Agar engkau selalu bahagia

Agar engkau selalu ceria 

Agar engkau selalu berjaya

Dan agar engkau tahu hakikat kehidupan 

Memilih permata itu jauh lebih sukar 

Daripada terpijak taburan kaca yang melukakan


Ainnul Dania Huda yang manis,

Sentiasalah jadi yang terbaik

Seadanya dirimu

Semampunya dirimu

Sebagai anak

Sebagai cucu

Sebagai kawan

Dan sebagai makhluk indah ciptaan Tuhan

Yang memberi manfaat sebaiknya.


Selamat hari lahir Sang Puteri

Insan bernama Ainnul Dania Huda

            Selamat 17, Gadis Manis.           


Sekian dahulu penyertaan Eza nukilan malam 30 September 2021. First time buat sajak sempena birthday. Tiada kata selain doa-doa yang baik-baik untuk puteri kesayangan blogger Suria Amanda. Sajak ini juga bermakna untuk Eza kerana menukangi sajak ini dengan mendengar kata hati.

Syarat-syarat GA telah dipatuhi sepenuhnya. Jemput menilai dan paling penting terhibur melalui penulisan Eza ini. Hehe. 

Sekian, terima kasih.  


Read More

SUPRISE GIVEAWAY BY AIENIENKA

Wednesday, September 22, 2021

Assalamualaikum semua. Hai. Hari ni subuh-subuh ya update blog. Baru teringat nak join satu lagi GA. Risau balik kerja petang nanti, mula la tak larat nak buat apa-apa. Drama betul kau Eza. Ye la, otak penat kot. Hihi. 

Click banner atas ni kalau korang nak join sekali. Less than 24 hours left. Cepat korang😉

So dikesempatan ini, Eza join GA daripada rakan blogger, Aienienka. Harap masih sempat ya, last day is today 22 September 2021. So, nak cerita the best suprise yang pernah terjadi dalam hidup ini.. Gitewww. Paling ingat masa birthday tahun 2021, dapat banyak suprise daripada ahli keluarga, kawan-kawan dan staff di pejabat. Ada yang salah tarikh. Tapi tak mengapa, awal sehari je. Dalam empat biji kek yang diterima dengan berserta bouquet buah-buah, bunga dan coklat. Beberapa minggu tu makan kek sahaja, tambah husband tak gemar sangat makan manis agak sukar nak habiskan semua kek. Boleh tinggi sugar, jadi hyper! Hihik. 

Balik rumah dengan balloon semua semasa hari ulang tahun tu, paling suprise jiran baik sebelah rumah bagi sebiji buah mangga dinasour. Plus size. Aku idam-idamkan sangat setiap kali bukak gate. Pokok mangga dia depan rumah, memang seeable. Before tu berminggu-minggu sebut dan doa, semoga jiran terbuka hati nak sedekah buah tu. Husband sampai cakap, jom la kita bagitahu jiran kita nak beli. Eza kata tak apa lah, ada rezeki ada. Takda rezeki tak apa. Finally dapat pula masa birthday! MasyaAllah, suprise dari Allah. Jiran memang tak tahu menahu pasal hal birthday kejadah ni. Eza dengan tulus ikhlas cakap dengan dia, "Happy sangat kamek hari tok koh, cun birthday kamek kitak berik buah mangga tok. Makseh gilak-gilak!"😍😍😍😍😍

Alhamdulillah atas segala rezeki dan rahmat Allah. Masih diberi kesempatan untuk merasai kasih sayang makhluk dan Allah. Mahal atau murah harga sesuatu suprise itu, paling penting adalah keikhlasan. Betul dak? 

Done follow social media Aien kecuali Tik Tok ❌. 

  • Blog Instagram ✅
  • Personal Instagram ✅
  • Twitter ✅
  • Page Facebook Aienienka ✅
Ok sekian dulu entry penyertaan kali ini. Till then 😘

Read More

BIRTHDAY GIVEAWAY SHEILA INSPIRE

Saturday, September 18, 2021

Hi semua. Hari ini Eza nak luangkan masa untuk join Giveaway. Syarat simple sangat. Tarikh tutup pada 21 September ni, Isnin depan lah tu ya. Jom la join sekali jika berminat. 

Tekan je banner atas ni untuk join sama 😉. Di kesempatan ini, Eza ingin mengucapkan selamat menyambut ulang tahun kelahiran kepada penganjur, semoga murah rezeki dan dikurniakan kesihatan yang berpanjangan.

Syarat yang telah dilaksanakan adalah

Follow blog ✅

Follow IG ✅

Like page FB ✅

Akaun Tik Tok ❎


Itu je untuk entry kali ini. Bye!😄

Read More

Giveaway #busyrakongsirezeki Wang Tunai RM100

Friday, September 10, 2021

Assalamualaikum korang. Hai Eza nak join GA malam ni. Hari ni tarikh tutupnya. Last day. Apa tunggu lagi tu? Let's! 😍

Entri yang Eza suka dalam blog awak adalah.. Jeng jeng jeng!

  1. #PUISI24 Nota Untuk Mu - Entri ni puisi istimewa bagi Eza. Bait kata disusun cukup menggambarkan penghargaan wujudnya figura yang bernama Mak yang masih disisi. 
  2. #PUISI8 Sabar - Entri ini cukup ringkas tetapi bermakna kerana penulis mungkin menghadapi situasi yang memerlukan kesabaran. Setiap kesabaran ada batasnya dan mungkin akan meletus lebih parah bila sabar itu tidak dapat dikawal lagi. 
Syarat Giveaway senang saja ya kawan-kawan.
Follow blog ✅
Like page FB ✅
Entri kesukaan ✅

Sekian dahulu entri penyertaan Eza. Jumaat, Sabtu dan Ahad memang timing untuk blogwalking. Salam kenalan dari Eza Boom Boom. Happy blogging semua. 💚

Read More

Giveaway Raya 2021 - Duit Raya by Bola Katok

Saturday, May 22, 2021

Assalamualaikum dan hai korang. Ini giveaway kedua Eza join hari ni. InsyaAllah. Selalu support aktiviti blogger lain, walaupun blog Eza ni suam-suam kuku je. Tabik spring la kat korang yang selalu update blog. Mana nak fikir idea, gambar, penulisan dan sebagainya. Syabas! Korang semua terbaik 😍😍😍. 

Blog Bola Katok ni Eza dah follow lama dah. So memang nak beri sokongan padu. Khabarnya giveaway pertama dia ni cari tujuh pemenang. Hadiah duit raya. Siapa nak bagi duit raya pada usiaku begini? Haha. No hal. Kita usaha dengan hantar penyertaan 😂. 

Eza tag rakan blogger yang terbaca/membaca entry Eza yang ini. Aci tak penganjur? Hihi. Korang jemputlah join sekali. Syarat simple sangat ni. Mana lah tau sama-sama menang duit raya. Eh? Haha. Oklah, korang boleh je click banner bawah ni tau jika nak join sekali. 

Tarikh tutup adalah 2 Jun 2021. Kat Sarawak pada masa itu cuti umum sebab ada perayaan Hari Gawai. Itu je bebel. Korang kena join sekali tau. Sekian dahulu, bye!

Read More

Happy Birthday Giveaway by Abam Kie

 Assalamualaikum dan salam sabtu guys. 😍

Hari ni memang hari yang Eza patut update belog. Weekend saja mampu. Di kesempatan ini, Eza nak support giveaway rakan blogger. Melalui pembacaan tadi, penganjur birthday 19 Mei ya. Happy birthday Abam Kie! Didoakan agar dimurahkan rezeki melimpah ruah dan umur yang penuh keberkatan. Happy-happy selalu dengan keluarga tersayang ya!

If korang nak join jugak, just click banner kat bawah ni. Eza dah siap-siap backlink ke entry penganjur. 

Syarat semua Eza dah buat. So korang cepat-cepat lah join ya. Tarikh tutup pada 31 Mei nanti. Jom lah support sama-sama. Sekian, terima kasih!😄

Read More

Segmen Bloglist Pertama by Faezah Mdnor

Sunday, May 02, 2021

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Terima kasih sudi singgah blog ini. Awak apa khabar? Semoga sihat selalu hendaknya. 

Pagi ini Eza nak join segmen blogger iaitu Kekja. Muda lagi orangnya. Jom kita support segmen beliau. Harap terpilih dalam kalangan lima blogger yang bertuah tu. Sebabnya, Kekja nak review blog sebagai hadiahnya. Blog Eza ni belum pernah kena review. So andai terpilih nanti, it would be an honour! 💙💛💚💜💖

Jangan buang masa lagi, jom join sekali. Click je banner di bawah ya. Syarat simple sangat. 

Tutup 10 Mei nanti tau. Happy blogging uolss! 

Read More

Giveaway Buku Himpunan Kuih Muih Tradisional Etnik Melaka

Sunday, April 25, 2021

 Assalamualaikum dan salam sejahtera. 

Pagi-pagi ni Eza nak join lagi satu Giveaway. Menariknya hadiah yang ditawarkan adalah buku iaitu Buku Himpunan Kuih Muih Tradisionl Etnik Melaka. Syarat pun mudah sangat. Apa tunggu lagi tu guys, jom kita join. Sila click banner di bawah. Tamat pada 29 April 2021. Cepat join!

Eza sebenarnya sejenis manusia yang akan refer buku resipi bila masak benda yang tak selalu dimasak. Sikit-sikit belek buku untuk tengok bahan-bahan dan langkah masakan. Setakat ini Eza dah beli tiga edisi resipi buku masakan. That's why Eza berminat nak join giveaway ini. Mana tahu rezeki kan. Kita hanya berusaha. Ye dakkk?

Eza nak tag mana-mana blogger yang baca entry ni. Aci tak? Hehehe. Sama-sama kita support rakan blogger kita ni. 

Salam Ramadhan dan happy blogging you all!💛

Read More

GIVEAWAY RAMADHAN BY SHFYQHAZHR.COM

Saturday, April 24, 2021

Assalamualaikum dan salam sejahtera sidang pembaca. Hari ni dah Sabtu. Of course la Eza update blog. Hari ni bukan-bukan busy dia. Penat dari pagi hingga ke tengah hari. Keletihan sangat sampai tertidur tiga jam. Bangun-bangun dari tidur ada tugasan belum settle, lepas tu selesaikan dulu kerja. Barulah fikir menu berbuka yang serba ringkas. Minum air yang banyak. Makanan yang ringan-ringan. Nasi tak tersenarai dalam menu hari ni. 

Nak join sekali Giveaway ni, click je banner bawah ni. Eza dah siap-siap backlink. Tarikh tutup pada 30 April 2021. Jom jom! Hadiah comel giler!
  

Kita beralih kepada Impian Raya Eza Boom Boom Tahun 2021 ini. Senarai impiannya adalah:

Elak pembaziran 👻👻

Ini impian Eza paling utama. Belajar dari kesilapan tahun lepas. Membazir banyak beli kek lapis Sarawak. Dalam tiga ratus jugak melayang. End up tak balik kampung pun. Kek tak habis makan, dan rosak. Semua kek sedap tetapi mungkin sebab tekstur kek adalah lembab jadi tak tahan lama walaupun simpan dalam peti ais. So, tahun ini kaedahnya Eza beli seloyang je kek iaitu kek belacan by my Sister-In-Law (SIL). Eza lebih suka jenis kek kukus dari kek yang dibakar. 

Jamu keluarga terdekat menu sedap 😋😋

InsyaAllah, impian di hari raya yang pertama nak jamu keluarga sebelah husband dan keluarga abang Eza ke rumah. Mungkin Eza ada masak sikit. Ataupun tempah catering sahaja. Kita tengok tahap kerajinan Eza macam mana ya. HAHA. Jamu makan keluarga ni best bila nampak mereka berselera makan juadah yang dihidangkan. Satu kegembiraan yang tidak dapat digambarkan. Pemilihan menu pun kena rancang lebih awal lagi mengikut bajet yang ditetapkan. Ini kerana jarak gaji Mei ke gaji Jun boleh tahan tempoh harinya. Oleh itu, beringat sebelum berbelanja. 

Tak beli baju raya 👕👖👘👚

Ini telah dipersetujui oleh jemaah mesyuarat suami isteri. Guna baju last year. Persoalannya, masih muatkah? HAHA. Tema masih samalah maksudnya hijau dan maroon. Baju tu harga boleh tahan, tapi baru pakai tak sampai lima kali. Sama kes dengan baju melayu husband. So, agak sayang jika nak beli baharu lagi. Harapnya impian ini kekal sama sehingga raya menjelang. Risau jugak Eza terpujuk oleh nafsu nak beli baju raya pulak last-last minute nanti. 

Bagi duit raya lebih 💰💸🤑

InsyaAllah akan start memberi kepada yang terdekat di hati. Family. Last year macam tak ada bagi duit raya. So, start tahun ini akan mula memberi kepada ahli keluarga. Kena ready beli sampul raya ni. Bolehlah nampak anak-anak buah mengukir senyuman di pipi comel mereka. InsyaAllah murah rezeki selalu untuk lebih memberi. Ada juga bercadang untuk buat simple giveaway duit raya dekat blog dan twitter. Tapi tengok dulu macam mana. Jika tiada aral melintang, Eza akan proceed dengan giveaway tersebut. Al maklum kerja Eza tak dijangka tahap sibuknya, tak dapat nak janji. 

So, itulah antara impian Eza untuk Hari Raya Aidilfitri tahun ini. Moga sentiasa dirahmati Allah dan dilindungi daripada segala penyakit yang berbahaya. 

Salam Ramadhan 💜

Read More

Giveaway Raya Bersama Shida Radzuan Blog

Saturday, March 27, 2021

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Lama tak update blog ya. Maklum sahaja balik kerja siap-siap masak then rasa kenyang. Mata pun layu. Dengan kurang sihatnya. Memang tertidur awal. Jadi hari ini bila tengok rakan blogger ada anjur Giveaway, haruslah beri sokongan padu. 

Nak join sekali, jemput click banner ni. 

Perasaan nak sambut Ramadhan dan Syawal pada tahun ini iaitu 1442 H. Eza ceritakan mengikut turutan bulan ya walaupun penceritaan ini pada 13 Syaaban. Okay, Eza mulakan penceritaan ya. 

Bulan Ramadhan Al-Mubarak penuh rahmat

Ramadhan kali ini, tahun kedua berpuasa dengan suami tersayang. Perasaannya agak teruja. Semangat nak sembahyang terawih di masjid berdekatan sebenarnya. InsyaAllah bila diizinkan Allah, kes COVID-19 pun mula menurun. Sembahyang dekat masjid ni aura dia lain, lebih ramai orang dan jumpa orang-orang yang sama-sama ingin mengerjakan ibadat di rumah Allah. Borak sia-sia memang taklah. Selalunya akan mengambil jalan untuk mendiamkan diri.Tak tahu nak diceritakan apa. Baik diam sahaja bukan? Rindu nak bersahur dan berbuka puasa dengan mama babah di kampung halaman. Menu semestinya teramat enak dengan masakan mama yang tiada tandingannya. MasyaAllah. Semoga segala ibadat kita pada tahun ini diterima Allah yang Maha Penyayang. 


Bulan Syawal Aidilfitri yang mulia

Perasaan menyambut syawal pula pada tahun ini agak sederhana dan minimalis konsepnya. Baju raya memang guna busana tahun lepas yang baru dipakai beberapa kali sahaja tahun lepas. Cuma ada syaratnya kami dua-dua kena weight loss dulu dalam dua bulan ini. Baju menyempit. Itulah kuat makan sangat. Bersenamnya kadang-kadang. InsyaAllah raya tahun ini akan disambut terutamanya hari raya pertama. Maklumlah di perantauan, sambut sehari dua cukuplah. Lain cerita pulak bila dapat balik kampung, sebulan tempoh raya sebulan itulah meraikan. Kita nantikan rezeki dan nikmat yang Allah nak berikan pada Syawal kali ini. 

Kali ini Eza nak tag rakan blogger Kak Mim dan Kak Shikin. Jemput join sekali ya. Hihi 💕😘

Oklah sekian dahulu entry penyertaan Eza. 
Moga yang baik-baik sahaja untuk kita semua. InsyaAllah. 

Read More

Giveaway SUKA-SUKA by anakomak6 - #EzaJoin

Saturday, March 13, 2021

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. 

Macam biasa Eza meneruskan tradisi di hujung minggu untuk melakukan hobi yang menggembirakan iaitu berblogging. Hari ni nak join Giveaway (GA) rakan blogger yang memang Eza dah follow before GA ini dianjurkan. Oleh itu, dengan hati yang tak berbelah bahagi Eza menyertai giveaway beliau. Yehaaaa!

Niat dari awal pagi tadi memang begini tau, haraplah ada blogger yang anjur segmen ke, GA ke, contest ke.. Sebab nak post entry sendiri macam kena edit segala gambar dulu. Hehehe. Lambat lagi nak publish entrynya. Ok la korang. Jemputlah join sekali. 10 hari je tau blogger anakomak6 ni nak lancarkan GA dia. Click je banner atas ni untuk terus ke entry GA beliau. Mari support sesama, moga ukhuwah kekal abadi. Gituuuuuu. 😍

Nama GA pun suka-suka, Eza pun suka sangat nak join. 💙💚💛💜💗

Happy weekend uolsss. 

Read More

Segmen Bloglist Ombak Bergigi X Shopee Lisz Global Resources #Ezajoin

Saturday, February 13, 2021

Hai korang. Eza join segmen lagi ya. Mana tahu dapat tudung dan masuk bloglist Puan Penganjur Segmen. So, cuba je lah ya. Moga berjaya kepada awak Eza Boom Boom. 

Syaratnya mudah je seperti yang berikut:

Follow blog Ombak Bergigi - 👌

Follow Shopee Lisz Global Resources - Done 👌

Letak banner (click banner eh jika nak join sekali) dan tinggalkan link entry dekat ruangan komen entry segmen penganjur. 

Ok done. Nak hantar link ni, posto posto!

Read More

Segmen Pencarian Bloglist 2021 By NanieyBarnieyLurviey #EzaJoin

Hai korang. Hari ni Eza nak join segmen rakan blogger lagi. Alhamdulillah weekend ni banyak masa sikit untuk bersantai bersama blog tercinta. Senang je nak join. Syarat pun mudah. 

Syarat yang perlu dipatuhi:

Follow blog - Done👌

Follow Instagram - Done 👌

Letak banner atas ni (click banner jika nak join sekali) 👌 dan tinggalkan link penyertaan dekat ruangan komen entry segmen penganjur. 

Ok siap dah! Sekian dahulu ya😍

Read More

Segmen Blogwakling By Si Hati Berbolak Balik #Ezajoin

Friday, February 12, 2021

Assalamualaikum korang. Okay hari ni Eza nak join segmen blogwalking rakan blogger kita. Macam biasa Eza support untuk memeriahkan suasana di dunia blogging. Korang pun jemput la join sekali ya. 

Tekan je banner atas ni jika nak join sekali eh. 

Itu je. Simple sangat. 

Sekian 😘

Read More