Showing posts with label tq post. Show all posts
Showing posts with label tq post. Show all posts

[TQ Post #4] - Terima Hadiah Dari Rakan Blogger

Saturday, February 27, 2021

Assalamualaikum semua dan salam berhujung minggu. Entry kali ini penghargaan untuk rakan blogger lagi. Alhamdulillah kebelakangan ni ada rezeki menang segmen. Salah satunya segmen yang satu ni. Hadiahnya berbentuk intangible, bukan fizikal. Tapi bagi Eza intangible ke tangible ke, hadiah tetap hadiah. Orang doa kita baik-baik pun satu hadiah jugak kan. Alhamdulillah. 

Hari tu Eza ada join segmen tau. Boleh baca ENTRI ni untuk tengok entry penyertaan Eza. Mudah sangat syaratnya, so cepat je Eza join. 

Ini pula ENTRI Pengumuman Pemenang dari blogger penganjur. Jom la usha tengok Eza pemenang yang ke berapa? Alhamdulillah. Pemenang dipilih melalui random generator. So memang ada tuah Eza ya di segmen tersebut untuk tersenarai dalam bloglist kedua blogger Adinda Baizura Mazlan. Jom la singgah blog dia dan follow terus eh. Support each other kan adalah amalan mulia. 

Eza rasa Eza pun nak wujudkan bloglist kedua untuk blogger yang selalu drop comment kat blog Eza tanda penghargaan dan terima kasih. Thank you sangat tau. Dengan harapan ianya akan memudahkan Eza melawat blog blogger lain atau bahasa blog dipanggil blogwalking. Singkatannya, we called as BW. Even korang tak tahu bila la Eza nak marathon kat blog korang, korang tetap tinggalkan komen. Sabar sekejab ya, nanti sampai jugak Eza ke blog korang. InsyaAllah. 

Sekian sahaja dahulu entry Eza petang ni. Malam sikit Eza menaip lagi entry baharu. Santai berhujung minggu bersama seisi keluarga. 

Read More

[TQ Post #3] Terima Hadiah Dari Rakan Blogger

Tuesday, February 23, 2021

Bersua lagi kita dalam entry khas Terima Kasih Rakan Blogger. Entry ini sebagai tanda penghargaan yang Eza sisipkan dalam blog agar menjadi kenangan yang semanis gula. Hari ni bersamaan 23 Februari 2021 sampai lagi satu parcel. Eh order mana yang dah sampai ni? Keliru ya sebab banyak sangat order kat Shopee. Insaflah wahai Eza, bulan masih panjang untuk menunggu tibanya gaji. 

First thing first kena tengok alamat pengirim. Ye, Eza sudah tau siapa gerangannya pemberi hadiah yang budiman. Terharu sangat dapat hadiah yang comel-comel, ole-ole orang pergi melancong. Dalam banyak-banyak negara dia pergi tu, hanya satu je Eza pernah pergi. Pergi sana sebelum jumpa jodoh, lepas balik terus jumpa jodoh. Sebab excited cerita pergi Krabi Thailand. Dia singgah opis cerita pasal laut apa semua, sangkut lah pulak terus jadi jodoh. Bagi Eza jodoh ni benda yang kita tak dapat nak sangka. Allah akan bagi bila masa kita ready dan orang yang sesuai untuk kita. Macam lari jauh je topik ni. Cerita jodoh sambung ke entry lain. 😂😂😂

Cantik dan comel kan hadiah ni semua. TQ Blogger Sal!

Korang mesti nak tahu macam mana Eza boleh menang kan?

Rujuk ENTRI ini.

Kemudian,

Rujuk ENTRI ini pula.

Dah tahu bukan full story detik-detik kemenangan? Jangan risau, Eza tak letak link spam ke iklan ke. Itu memang link entry.😍

Sukanya dapat hadiah macam ni. Semua comel!


So, antara hadiah yang Eza terima adalah 1 unit Mouse Pad yang bertemakan daun-daun kehijauan dan 4 unit Fridge Magnet dari negeri Pulau Pinang, Krabi Thailand, Korea dan kemungkinan besar negara China. Jauh perjalanan Blogger Sal ni merantau melihat negara orang. Alhamdulillah rezeki untuk melancong jauh-jauh. Masa pandemik ni, berjalan dalam negara je lah dapat ye. 

Terima kasih banyak-banyak tau sebab kirimkan Eza hadiah yang bermakna ni. Tak sangka jadi peserta pertama join Giveaway (GA) ada rezeki dapat hadiah daripada Blogger Sal. Syukur sangat-sangat. Alhamdulillah. Semoga rezeki Blogger Sal melimpah ruah dan diberikan kesihatan yang baik. 

Maaf juga dipinta atas kelewatan memberi maklumat untuk tujuan pengeposan. Memang silap mata tertinggal satu huruf dalam email tu. Mohon maaf ya sekali lagi. 

Oklah sekian sahaja entry kali ni. Terima kasih sudi baca dan singgah sini ya. 

Read More

[TQ Post #2] Terima Hadiah Dari Rakan Blogger

Sunday, February 14, 2021

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Kembali lagi kita dalam rancangan TQ Post kali kedua. Dapat hadiah lagi. Alhamdulillah. Mana nak dapat hadiah bergolek. Syukur sangat atas rezeki yang diberikan. Hadiah ini diberikan oleh rakan blogger Dunia Sebenar Shida. Siapa tak kenal bukan? Antara blogger yang lama jugak telah bertapak di dunia blogging.

Nak tahu macam mana boleh dapat hadiah ni? Korang boleh baca entry berikut:

ENTRI 1

ENTRI 2

Hadiah ini menjadi kenang-kenangan di kemudian hari. Lain kali boleh throwback. Eza nak create banyak lagi moment blogging selagi masih bergelar blogger. Dulu tak simpan pun kenangan tu semua. Sayang bila dikenang semula. So, simpanlah dalam blog siap-siap. Bila rindu boleh baca balik. 

Eza suka je blogging ni sebab dapat banyak baca cerita-cerita blog korang. Mengenali tanpa perlu menilai. Itulah yang paling best sekali. Baca entry sedih, sedih jugak lah Eza. Baca entry ada ilmu, bertambah juga ilmu Eza. Pendeknya, blogging memang sangat fun dan jadi hobi yang berfaedah untuk Eza. 

Inilah hadiah yang Eza dapat 😍:


Nice sangat kan dapat kalendar rona kebiruan. Kreatif dan praktikal. Eza boleh simpan di workstation Eza kat rumah ni. Terima kasih tau  Blogger Shida sudi kirim dan bagi Eza kalender ni. 

Sekian dahulu ya! Jumpa lagi 😘



Read More