Giveaway Cipta Sajak Sempena Ulangtahun Kelahiran Ainnul Dania Huda

Thursday, September 30, 2021

Assalamualaikum semua. Hari ini Eza baru terkedek-kedek nak join Giveaway Cipta Sajak sempena Kelahiran Ainnul Dania Huda. Hari ni hari last day penyertaan, sudilah kiranya menerima sajak dari insan bergelar Eza Boom Boom. 

Nak join sekali, click banner atas ni ehh 😘

SELAMAT 17, GADIS MANIS

Ainnul, si gadis manis

 25 September 2021

Dihitung hari dengan jemari

Menanti tarikh teristimewa

Hari kelahiran sang puteri

Mengecapi usia tujuh belas 

Mensyukuri hadirmu di bumi Tuhan


Dania, si gadis manis

Hidup ini tidak dijanji mudah

Tetaplah kuat dalam perjuanganmu

Jangan pernah mengalah

Tempur selagi dayamu

Sehingga cita digenggam rapi


Huda, si gadis manis

Doa dan kasih sentiasa mengiringimu

Agar engkau selalu sihat

Agar engkau selalu bahagia

Agar engkau selalu ceria 

Agar engkau selalu berjaya

Dan agar engkau tahu hakikat kehidupan 

Memilih permata itu jauh lebih sukar 

Daripada terpijak taburan kaca yang melukakan


Ainnul Dania Huda yang manis,

Sentiasalah jadi yang terbaik

Seadanya dirimu

Semampunya dirimu

Sebagai anak

Sebagai cucu

Sebagai kawan

Dan sebagai makhluk indah ciptaan Tuhan

Yang memberi manfaat sebaiknya.


Selamat hari lahir Sang Puteri

Insan bernama Ainnul Dania Huda

            Selamat 17, Gadis Manis.           


Sekian dahulu penyertaan Eza nukilan malam 30 September 2021. First time buat sajak sempena birthday. Tiada kata selain doa-doa yang baik-baik untuk puteri kesayangan blogger Suria Amanda. Sajak ini juga bermakna untuk Eza kerana menukangi sajak ini dengan mendengar kata hati.

Syarat-syarat GA telah dipatuhi sepenuhnya. Jemput menilai dan paling penting terhibur melalui penulisan Eza ini. Hehe. 

Sekian, terima kasih.  


Read More

SUPRISE GIVEAWAY BY AIENIENKA

Wednesday, September 22, 2021

Assalamualaikum semua. Hai. Hari ni subuh-subuh ya update blog. Baru teringat nak join satu lagi GA. Risau balik kerja petang nanti, mula la tak larat nak buat apa-apa. Drama betul kau Eza. Ye la, otak penat kot. Hihi. 

Click banner atas ni kalau korang nak join sekali. Less than 24 hours left. Cepat korang😉

So dikesempatan ini, Eza join GA daripada rakan blogger, Aienienka. Harap masih sempat ya, last day is today 22 September 2021. So, nak cerita the best suprise yang pernah terjadi dalam hidup ini.. Gitewww. Paling ingat masa birthday tahun 2021, dapat banyak suprise daripada ahli keluarga, kawan-kawan dan staff di pejabat. Ada yang salah tarikh. Tapi tak mengapa, awal sehari je. Dalam empat biji kek yang diterima dengan berserta bouquet buah-buah, bunga dan coklat. Beberapa minggu tu makan kek sahaja, tambah husband tak gemar sangat makan manis agak sukar nak habiskan semua kek. Boleh tinggi sugar, jadi hyper! Hihik. 

Balik rumah dengan balloon semua semasa hari ulang tahun tu, paling suprise jiran baik sebelah rumah bagi sebiji buah mangga dinasour. Plus size. Aku idam-idamkan sangat setiap kali bukak gate. Pokok mangga dia depan rumah, memang seeable. Before tu berminggu-minggu sebut dan doa, semoga jiran terbuka hati nak sedekah buah tu. Husband sampai cakap, jom la kita bagitahu jiran kita nak beli. Eza kata tak apa lah, ada rezeki ada. Takda rezeki tak apa. Finally dapat pula masa birthday! MasyaAllah, suprise dari Allah. Jiran memang tak tahu menahu pasal hal birthday kejadah ni. Eza dengan tulus ikhlas cakap dengan dia, "Happy sangat kamek hari tok koh, cun birthday kamek kitak berik buah mangga tok. Makseh gilak-gilak!"😍😍😍😍😍

Alhamdulillah atas segala rezeki dan rahmat Allah. Masih diberi kesempatan untuk merasai kasih sayang makhluk dan Allah. Mahal atau murah harga sesuatu suprise itu, paling penting adalah keikhlasan. Betul dak? 

Done follow social media Aien kecuali Tik Tok ❌. 

  • Blog Instagram ✅
  • Personal Instagram ✅
  • Twitter ✅
  • Page Facebook Aienienka ✅
Ok sekian dulu entry penyertaan kali ini. Till then 😘

Read More